Președintele Senatului vrea transparență: „Ştim foarte bine că au existat toalete cu 80.000 de euro şi becuri cu 2.000 de euro bucata”

Anca Dragu a amintit de firmele de casă (de partid) care obișnuiau să se „înfrupte” din fondurile destinate PNDL 1 și PNDL 2, sugerând idei noi care ar merita incluse în noile planuri.

Anca Dragu / Foto: Facebook

Președintele Senatului, Anca Dragu, a adus aminte, astăzi, în Senat, despre PNDL 1 și PNDL 2, programe care au funcționat pe vremea guvernării PSD. „Exact asta noi nu ne dorim, un nou PNDL, pentru că ştim că aceste programe au adus investiţii la nivel local şi au dus la creşterea standardului de viaţă în anumite zone, dar au deschis şi multe pungi”, a subliniat președintele Senatului.

Președintele Senatului: „Sunt şi firme de casă, de partid care au avut acces la aceste resurse”

Aceasta a amintit de celebrele cazuri în care se obișnuia achiziția toaletelor de 80.000 de euro şi a becurilor cu 2.000 de euro bucata, menționând, de asemenea și despre terenurile de fotbal construite în pantă care, la vremea respectivă, au făcut prima pagină a multor publicații. „Au fost foarte multe derapaje. Noi vrem să avem grijă de banii cetăţenilor români şi vrem ca investiţiile să fie făcute cu logică”, a declarat Anca Dragu, astăzi, la Senat. Mai mult, președintele Senatului este de părere că că responsabilitatea pentru proiectul „Anghel Saligny” ar trebui să fie a Guvernului, ca un tot unitar, nu numai a Ministerului Dezvoltării.

Eu cred că ar trebui să fie mai multe ministere implicate – de exemplu, ministerul Energiei. Asta ar creşte responsabilitatea şi ar fi în conceptul acesta de transparenţă şi de eficienţă a folosirii banului public. (…) Avem nevoie de criterii, de transparenţă totală, de o platformă care să monitorizeze proiectele, avem nevoie de standarde de cost, dar şi standarde de calitate, pentru că degeaba faci un pod ieftin dacă el se şi rupe la prima folosire. Avem nevoie de criterii de alocare a resurselor financiare pe măsură ce se derulează un proiect de investiţii. Ştim că de multe ori proiectele încep şi nu mai pot fi terminate pentru că nu mai sunt bani.

Anca Dragu, președintele Senatului

Policianul a mai spus, de asemenea, că o idee foarte bună ar fi includerea meselor calde în școli, însă și accesul la internet și telemedicina, fiind convinsă că astfel de subpuncte de proiect ar putea crește standardul de viață al cetățenilor țării noastre.

Citește și: Cazanciuc se revoltă: „Parlamentul nu e o anexă a Guvernului României”

Articolul precedentDaniela Popa trage un semnal de alarmă: „Oamenii dau semnături pentru că s-au săturat de mizeria, de incompetența şi circul provocat de Clotilde în 10 luni de mandat”
Articolul următorScandal la concursul pentru ocuparea postului de manager la Spitalul CF Sibiu. Procedura a fost anulată chiar în mijlocul probelor
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.