Sursa: Facebook

Concurs fără finalitate la Spitalul General Căi Ferate Sibiu, unitate medicală aflată în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, unde procedura a fost anulată chiar în timp ce se desfășurau probele.

Din informațiile publicate pe site-ul unității, doi candidați și-au depus dosarele, unul a fost respins, astfel că prima probă a fost susținută de o singură persoană. Mai departe, e „de poveste”.

Pe 11 august, pe site-ul spitalului apărea și rezultatul testului grilă, unicul candidat admis pentru a participa la concurs obținând 7,20 puncte, ceea ce îi asigura promovarea pentru următoarele probe. Potrivit calendarului de concurs, urma evaluarea proiectelor de management, între 14 și 15 august, apoi ieri, pe 16, candidatul urma să își susțină proiectul de management, timp de 15 minute. Însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Potrivit Mediafax, singurul candidat la funcţia de manager al Spitalului CF Sibiu a fost conf. univ. dr. Liliana Coldea, cea care a mai condus spitalul, înainte de a fi numită manager la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Câteva luni mai târziu, aceasta își pierdea funcția pe fondul unor nemulțumiri (politice până la urmă), legate de modul în care era gestionată pandemia de coronavirus. Liliana Coldea și-a dat la acea vreme demisia la solicitarea Ralucăi Turcan, preşedinte PNL Sibiu, iar acum și-a depus dosarul pentru a ocupa cu acte în regulă postul de manager la Spitalul CF Sibiu, unde din toamna anului trecut profesa ca medic primar.

Numai că, aparent fără motiv, concursul s-a anulat, medicul arătând că nu a fost anunțată din timp despre modificările survenite, calificând totul ca fiind „o făcătură” și avertizând că nu există o bază legală pentru această decizie:. „Am trimis către Consiliul de Administrație o adresă, am făcut o petiție către ministrul Transporturilor. O să iau legătura cu un avocat și probabil o să mergem în instanță”, a arătat aceasta, conform sursei citate.

Nu am fost înştiinţată despre motivele care au stat la baza anulării concursului. Nu este normal să se anuleze pentru că era în plină desfăşurare. În 16 august trebuia să fie susţinerea proiectului de management. Eu m-am prezentat la ora 10.00 şi la ora 10.20 comisia de concurs a venit cu o adresă prin care mă înştiinţează că nu se poate derula această probă întrucât nu s-au primit de la Ministerul Transporturilor nişte răspunsuri la adrese făcute de comisia de concurs. Nu am mai susţinut proba”, a declarat medicul, citată de Mediafax.

Membrii Consiliului de Admnistrație al Spitalului Gwneral CF Sibiu, analizând documentele înaintate de către Comisia de concurs, constată că procedura de concurs este viciată și anulează concursul organizat în parioada 04.08 – 21.08.2021 pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică la Spitalul General CF Sibiu”, se arată în hotărârea de lui, 16 august, luată în urma ședinței extraordinare a Consiliului de administrație.

Comisia de concurs este tot „din sistem”, adică parte manageri ai spitalelor CFR din țară: președintele este șeful Spitalului clinic CF Cluj Napoca, iar membri sunt managerul Spitalului CF Ploiești, șeful serviciu, reprezentant MTI – direcția medicală, și inspectorul compartiment RUS de la Spitalul General CF Sibiu.

Concursul a fost anunțat în iulie, de chiar ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care promitea „un concurs pe bune și sprijin din partea ministerului în derularea de proiecte de investiții și modernizare”. În aceeași perioadă se desfășoară concursuri similare la alte trei spitale din rețeaua căilor ferate, pentru ocuparea funcțiilor de manager: Spitalul Clinic CF Timișoara, Spitalul General CF Drobeta-Turnu Severin și Spitalul Clinic CF Craiova.

Articolul precedentPreședintele Senatului vrea transparență: „Ştim foarte bine că au existat toalete cu 80.000 de euro şi becuri cu 2.000 de euro bucata”
Articolul următorConsiliul Judeţean Buzău își înființează propriile companii pentru furnizarea apei potabile și pentru transport public de persoane