Vineri seara autoritățile locale anunțau că apa din municipiul Câmpina nu este potabilă, fiind infectată cu bacteria clostridium. 

Au urmat ședințe peste ședințe, până în prezent neexistând nicio explicație despre modul în care bacteria a ajuns în sistemul de alimentare cu apă al orășelului prahovean. 

Luni după amiază, Direcția de Sănătate Publica Prahova a anunțat că nu au existat apeluri la Serviciul de Ambulanță cu solicitări de intervenții pentru manifestari gastro-intestinale în municipiul Câmpina. 

Nu au fost semnalate cazuri de acest fel nici în rândul pacienților internați la Spitalul de Psihiatrie Voila sau la Spitalul de Pediatrie Ploiești. Nu au fost înregistrați pacienți pediatrici din municipiul Câmpina cu enterocolite, iar Spitalul Municipal Câmpina a înregistrat prezentarea a 3 adulți cu sindrom dispeptic, fără raport de cauzalitate cu Clostridium perfringens.

Vă reamintim că recomandările privind evitarea consumului de apă potabilă în muncipiul Câmpina, au apărut după ce analizele de laborator efectuate periodic pentru determinarea calității apei au arătat prezența Clostridium perfringens în sistemul de aprovizionare cu apă.

DSP Prahova a informat că prezența Clostridium perfringens este un indicator de poluare fecală și NU trebuie confundat cu Clostridium botulinic sau Clostridium difficile, care ar putea să determine îmbolnăviri grave.

Hidro Prahova SA, societatea care asigură alimentarea cu apă a municipiului Câmpina, împreună cu autoritățile locale au pus la dispoziția populației surse alternative de apă potabilă în mai multe puncte din municipiul Câmpina. 

Containerele sunt amplasate în zone cu protecție, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară.

Măsurile preventive dispuse de DSP Prahova și autoritățile locale, au drept scop protejarea stării de sănătate a consumatorilor din municipiul Câmpina prin evitarea consumului de apă potențial contaminată cu agenți patogeni. Aceste măsuri vor fi menținute până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate.

Articolul precedentMicrobuz cu pasageri lovit de tren. ISU Cluj a activat planul roșu
Articolul următorClienții acuză restaurantele de pe litoral că ar „recicla” mâncarea
Cristina IANCU
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...