Captură video

Un microbuz cu opt 8 pasageri a fost lovit de tren în județul Cluj. Incidentul a avut loc la o trecere la nivel cu calea ferată, pe drumul comunal DC3, Urișor – Dej, relatează Monitorul de Cluj. În acest caz a fost activat planul roșu, toți pasagerii  fiind răniți, dintre care doi în stare gravă. Patru persoane au fost duse la spital. O fetiță de 13 ani, stabilă, conștiență, a fost transportată cu elicopterul la UPU Cluj. Unei alte victime, femeie, i se acorda asistență medicală în ambulanță.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie Salvatorii intervin cu 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială de transport personal şi victime multiple, 2 ambulanțe SMURD şi 4 ambulante ale Serviciului Judeţean de Ambulanță. În sprijin, la locul intervenţiei a fost trimis şi  un elicopter  SMURD”, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, citat de News.ro.

Potrivit IPJ Cluj, citat de presa locală, impactul s-a produs la pasajul de cale ferată, din localitatea Urișor, comuna Cășeiu, „între un microbuz și trenul regio expres, care circula de la Baia Mare spre Cluj-Napoca. Conform primelor date, 8 persoane, pasagere în microbuz, sunt rănite”. Potrivit polițiștilor, șoferul microbuzului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Trenul implicat în acest accident (RE 4001), operat de CFR Călători plecase din Baia Mare la ora 8,45 și trebuia să ajungă la Cluj-Napoca la 12,48. Potrivit datelor publice de pe site-ul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, la ora difuzării acestei știri, garnitura are o întârziere de 69 de minute.

Accident cumplit pe E85, în Bacău, cu șapte morți

Articolul precedentVIDEO – Mai mulți oameni au căzut dintr-un avion care decola din Kabul
Articolul următorCe se întâmplă cu apa de la Câmpina, la 72 de ore de la anunțul că nu este potabilă