VIDEO – Mai mulți oameni au căzut dintr-un avion care decola din Kabul

Aeroportul din Kabul este plin de oameni care speră că vor putea fugi din țară pentru a scăpa de regimul taliban, proaspăt instaurat

Foto: captură Digi24

În mai multe imagini video apărute în presă se poate vedea cum pasagerii aflați la bordul unui avion care a decolat din Kabul au căzut din aeronavă în timpul zborului. Imaginile cu pricina au fost făcute publice în cursul zilei de astăzi, informează Digi24.

Câțiva oameni ar fi căzut dintr-un avion militar american, în timp ce acesta decola

Încă de duminică, mii de cetățeni afgani încearcă să părăsească țara, în speranța că vor scăpa de noul regim taliban. Așadar, oamenii au devenit disperați și s-au călcat în picioare, încercând să prindă un loc în avioanele militare americane.

Luni, mai multe imagini video arătau cum câțiva cetățeni afgani cad din aeronava americană militară ce lua altitudine, pierzându-și astfel viața. În momentul de față nu se cunosc detalii suplimentare.

Talibanii au pus stăpânire pe capitala Kabul

Disperarea oamenilor de a urca în orice avion pentru a fugi din Afganistan este justificată, de vreme ce duminică talibanii au pus stăpânire pe capitala Kabul, ultimul oraș care rămăsese sub controlul forțelor guvernamentale. Mai mult, președintele țării a fugit din țară, declarând că nu vrea să fie părtaș unei băi de sânge.

În momentul de față, evenimentele se desfășoară rapid, iar informațiile sunt extrem de greu de verificat. Situația devine critică și, din câte se poate observa, este doar începutul.

Potrivit informațiilor, decese ar fi existat și în aeroport, fiind vorba de cel puțin cinci oameni care și-ar fi pierdut viața. Nu se știe dacă aceștia au fost împușcați sau au murit din cauza înghesuielii, în timp ce încercau să se îmbarce cu forța în aeronave.

Citește și: România şi alte peste 60 de state, declaraţie comună privind situaţia din Afganistan

Articolul precedentRomânia, sub coduri de caniculă și disconfort termic
Articolul următorMicrobuz cu pasageri lovit de tren. ISU Cluj a activat planul roșu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.