Primăria Călărași „dă doi bani” pe respectarea legii. Cine se află în funcții ilegal

Primăria Călărași nu pune mare preț pe respectarea legii, iar orașul arată deplorabil, la conducerea serviciilor-cheie fiind în continuare persoane care nu au mai dreptul legal și energia de a lucra corespunzător

Viorica Brânză, șefa Serviciului Public Spații Verzi-sursa foto. adevarul.ro

Primăria Călărași a transmis parțial, la solicitarea Ziarului de Investigații, (zin.ro) care sunt persoanele care ocupă funcții de conducere la serviciile-cheie din instituție. Astfel, aflăm cu stupoare, că la Serviciul Public Spații și Pavaje Verzi se află o persoană declarată incompatibilă definiv de Agenția Națională de Integritate(ANI). Este vorba despre Adriana Viorica Brânză, fost consilier local PNL. Este una dintre angajații Primăriei care cumulează pensia cu salariul, iar potrivit prevederilor legale nu ar fi trebuit să mai ocupe o funcție publică.

Primăria Călărași dă doi bani pe respectarea legii. Cine se află în funcții ilegal

Spunem asta, întrucât în anul 2014, Adriana Viorica Brânză a fost declarată incompatibilă în mod definitiv. Curtea de Apel București (CAB-sentința nr. 6287 din 6 noiembrie 2012) a stabilit că raportul inspectorilor de integritate este legal și temeinic întocmit.

Potrivit ANI, în perioada 19.06. 2008-13.10. 2011, Viorica Brânză a fost incompatibilă, deoarece ocupa și funcția de consilier local PNL concomitent cu cea de șef la Serviciul Public Spații Verzi. Deși s-a străduit să se apere în instanță și să nege că ar fi încălcat legea, în ședințele Consiliului Local Călărași, Viorica Brânză recunoștea că este incompatibilă și se abținea de la votul unor proiecte de hotărâri.

De ce Primăria Călărași încalcă o hotărâre judecătorească. „ Vai de orașul nostru!”

Din 2014, anul în care CAB a decis că Viorica Brânză nu mai are dreptul să ocupe o funcție publică, Primăria Călărași a rămas pasivă. În prezent, deși s-a pensionat, a rămas la conducerea Serviciului Public Pavaje și Spații Verzi. Ce interes are actuala conducere să lase în funcție o persoană care nu mai are dreptul legal să ocupe o funcție publică și care cumulează pensia cu salariul(?)Sunt foarte mulți tineri cu studii în domeniu care ar putea participa la un concurs pentru ocuparea acestei funcții publice. Opinia locuitorilor Călărași despre modul în care arată spațiile verzi din Călărași nu o pun într-o lumină favorabilă pe  „ tânăra” pensionară angajată la stat: „ Aceleași lucrări proaste, borduri și bordulețe, liane, nu iarbă taiată” , ne-a precizat Cristina Argeșan, o tânără care locuiește în centrul vechi al orașului.

„Vai de orașul nostru! Uitati-vî și dvs ce mizerie! Leafa merge!” ne-a precizat Paul Mitrofan, un pensionar care cunoaște bine peisagistica din Călărași.

„De ce or lua ăștia banii, habar nu avem! E multă mizerie și haos!” , spune un alt călărășean, Alexandru Apostol.

Minciună prin omisiune?

În adresa remisă Ziarului de Investigații, Primăria Călărași nu face referire la șeful Serviciului Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ(SPCTAFL), Gheorghe Ciocârlan, deși am solicitat expres să se comunice toate persoanele care cumulează pensia cu salariul. În schimb, într-o adresă remisă portalului de știri locale mediacalarasi.ro, acest lucru este menționat nominal. Gheorghe Ciocârlan nu a fost declarat incompatibil de ANI, însă, împreună cu Anica Lefter, consilier juridic, se face vinovat de nerespectarea mai multor hotărâri judecătorești definitive în cazul blocului Pompieri din municipiul Călărași. Intanța a decis definitiv acest lucru, nu sunt vorbele jurnaliștilor. Gheorghe Ciocârlan s-a pensionat și la scurt timp a fost reangajat tot pe postul de șef al acestui serviciu. Anual, celor doi(Anica Lefter și Gheorghe Ciocârlan) li se reînnoiec contractele de ocupare a funcțiilor. Și în acest caz, Primăria Călărași trebuie să explice cetățenilor de ce nu scoate posturile la concurs. Ziarul de Investigații a oferit detalii despre acest subiect în urmă cu puțin timp. Puteți afla mai multe aici.

Viorica Brânză nu a putut fi contactată până la postarea acestei informații.


Articolul precedentIohannis va participa de Ziua Marinei, la Constanța
Articolul următorNegoiță de la Sectorul 3, amenzi pe bandă rulantă
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”