Spitalul Foișor scapă de statutul de spital Covid

„Foișorul a revenit la statutul non-Covid de săptămâna aceasta, a primit deja avizul DSP și pacientul care exista a fost menținut în izolator”, a spus ministrul Mihăilă

Aflată într-o vizită în județul Giurgiu, sâmbătă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, le-a dat bucureștenilor o veste bună: Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osetoarticular Foișor va reveni la vechiul statut, cel de spital non-Covid. „Foișorul a revenit la statutul non-Covid de săptămâna aceasta, a primit deja avizul DSP și pacientul care exista a fost menținut în izolator”, a spus Ioana Mihăilă, adăugând că, în curând DSP-urile vor avea dreptul de a reaviza și alte spitale din țară, în funcție de incidență și număr de paturi ocupate. „Săptămâna aceasta am avut discuții atât cu managerii spitalelor din țară, cât și cu DSP-urile, și am convenit un prim draft de modificare a ordinului de ministru, așa încât să stabilim niște criterii și niște trepte clare care, raportat la incidența din județul respectiv și raportat la numărul de paturi de Terapie Intensivă ocupate, să ne dea liniile și timpii în care putem să reducem numărul de paturi Covid și să creștem numărul de paturi pentru pacienții non-Covid”, a mai spus Ioana Mihăilă, la Giurgiu.

Spitalul Foișor, una dintre „picăturile care au umplut paharul”, în cazul fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu

În urmă cu o lună, mai exact în data de 11 aprilie, Spitalul Foișor era evacuat în toiul nopții, pacienții internați acolo fiind mutați în alte spitale, ori chiar trimiși acasă, în ciuda operațiilor recente suferite. Cazul Foișor a reprezentat, la momentul respectiv, motiv de revoltă și de proteste atât în stradă, cât și online. La scurt timp după, premierul Cîțu îl demitea „cu surle și trâmbițe” pe ministrul Vlad Voiculescu, după alte câteva „greșeli” de comunicare ori de operare, după cum sugera, la acea dată, chiar premierul.

Dosarul Revoluției se întoarce la Parchetul Militar

Articolul precedentDosarul Revoluției se întoarce la Parchetul Militar
Articolul următorCel mai mic chip din lume, pregătit să revoluționeze știința medicală
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.