Foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu a răspuns astăzi, după ședința de Guvern, câtorva întrebări legate de protestele din ultimele zile. De fapt nu au fost tocmai răspunsuri ci mai mult opinii, acesta considerând că fiecare român are dreptul de a protesta, cu măsură.

Pe de o parte, Cîțu a explicat că îi înțelege pe cei care au ieșit în stradă și care anunță că vor protesta în continuare, iar pe de alta a făcut apel la repectarea legii.

Și, în context, a mers pe aceeași idee lansată ieri de președintele Klaus Iohannis, anume că sunt unii politicieni care profită de nemulțumirile oamenilor pentru a-și crea capital de imagine, atrăgând atenția că o campanie electorală va mai fi abia peste 3 ani.

Știți foarte bine că sunt un liberal convins și dreptul de a protesta, de a avea o opinie diferită de a mea, este un drept pe care îl au toți cetățenii României. Un singur lucru cer de la cetățenii României: toți să respectăm legea! Putem să protestăm, puteți să aveți opinii împotriva mea, împotriva a ceea ce fac, dar să respectăm legea, atât! În rest, protestele sau manifestările publice fac parte dintr-o democrație puternică, democrație consolidată.

...Eu înțeleg dreptul de a avea o opinie diferită, dar cu respectarea legii și autoritățile sunt acolo pentru a aplica legea de fiecare dată şi asta voi susține în continuare. Şi aici aș vrea să fac și un comentariu, pentru că mă refer şi la acel incident și la mai multe lucruri de la aceste proteste. Cel mai toxic lucru pe care l-am văzut în această perioadă îl reprezintă populismul politicienilor; politicieni, din păcate, de fapt, din toate partidele. Nu este momentul să ne facem, să căutăm capital electoral astăzi. Trecem printr-o situație dificilă, iar aceste mesaje populiste, care de multe ori incită la ură şi la violență, nu își au sensul astăzi. Deci politicienii, avem campanie în 2024, pot să mai aștepte până atunci”, a spus premierul.

În cadrul aceleiași întâlniri cu jurnaliștii, Cîțu a atras atenția însă că nu se pune problema să fie modificate restricțiile în acest moment,indiferent de situație. Și le-a cerut românilor… răbdare, cu promisiunea că țara își va reveni în câteva luni.

Economia funcționează, oamenii își fac treaba, măsurile pe care le-am luat dau rezultate. Trebuie doar să avem puțină răbdare în lunile martie și aprilie. Dacă respectăm măsurile în aceste două luni de zile și vom accelera campania de vaccinare, veți vedea că, așa cum a fost și anul trecut și în ciuda tuturor criticilor, am spus că vom avea o economie care își va reveni și a revenit, am avut cea mai mare creștere economică, vom avea și locuri de muncă și vom avea și resurse ca să putem să plătim toate nevoile pe care le vom avea anul acesta.

Este complicat să vorbim acum de o relaxare, dar singurul mod prin care putem să intrăm în relaxare este să putem să discutăm de o campanie de vaccinare de succes. Bineînțeles, toți ne uităm la ce vom face în această vară. …Deci, tot ceea ce ține de noi facem, pentru a avea o campanie de vaccinare de succes. Este important ca toată lumea să se vaccineze, doar așa oprim pandemia. Pandemia nu se oprește prin proteste sau prin măsurile pe care le luăm noi; se oprește prin vaccinare”, a atras atenția acesta.

Articolul precedentZi plină pentru consilierii Sectorului 5: terenul cerut de Patriarhia Română, refuzat la vot
Articolul următor„Grindă” a cazut de pe un acoperiș. Nu se știe ce căuta acolo