După o perioadă de respiro, ministerele își primesc cu brațele deschise noii secretari de stat, conform înțelegerilor dintre membrii coaliției de guvernare. Patru noi secretari de stat au fost numiți azi în funcții, însă nu este o noutate decât ca dată, nu ca persoane. Numirile fuseseră anunțate de ceva timp, azi au fost semnate actele de premierul Florin Cîțu, iar deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Astfel, Violeta Vijulie a fost eliberată din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, iar în locul său a fost numit Liviu Mălureanu. Acesta din urmă este membru USR-PLUS și a candidat la alegerile locale la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, fără prea mare succes.

Cât despre Violeta Vijulie, aceasta conducea ANFP din octombrie, când a fost numită de funcție prin pixul premierului de atunci, Ludovic Orban. La începutul acestui an, Violeta Vijulie a confirmat că va fi schimbată din funcție, pentru că instituția a fost solicitată de USR-PLUS și a confirmat că va fi demnitar într-un alt minister.

O altă schimbare este la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, vrânceanul Ovidiu Burdușa fiind eliberat din funcție, în locul acestuia fiind numită secretar de stat Oana Ursache. Noul secretar de stat este originară din Gura Humorului, însă este stabilită de mulți ani în străinătate, și face parte din aripa PLUS. Oana Ursache este lector de limba română la Universitatea din Granada, în Spania.

Tot azi, în același număr al Monitorului Oficial, au fost publicate alte două numiri: Radu Călin Pop este secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, iar George Aurelian Cățean este secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Articolul precedentInstitutul Fundeni, vizat de o anchetă pentru decontarea ilegală de medicamente
Articolul următorOrban reia amenințările la adresa Renatei Weber. Procedură de revocare a Avocatului Poporului