Institutul Fundeni, vizat de o anchetă pentru decontarea ilegală de medicamente

„Sunt vizate nereguli privind administrarea de medicamente către pacienți, în sensul că unii dintre ei figurau cu medicamente administrate, dar în realitate lucrurile nu ar sta chiar așa”, au declarat reprezentanții Parchetului

Polițiștii și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 fac percheziții la Institutul Fundeni din Capitală. Ancheta în curs vizează o posibilă decontare ilegală a unor medicamente destinate bolnavilor cronic tratați în cadrul spitalului, anunță Hotnews.ro. „Sunt vizate nereguli privind administrarea de medicamente către pacienți, în sensul că unii dintre ei figurau cu medicamente administrate, dar în realitate lucrurile nu ar sta chiar așa. Este vorba despre pacienți cu diferite afecțiuni de la Institutul Clinic Fundeni. Se ridică documente”, a declarat reprezentantul Parchetului, conform sursei citate anterior. În acest moment, anchetatorii verifică documente din spital.

Institutul Fundeni din Capitală, cel mai mare spital din România, vizat de suspiciunea de decontare ilegală a unor medicamente

Rodica Nițescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, a declarat pentru Hotnews.ro că s-a deschis un dosar în rem pentru infracțiunea de înșelăciune, fals intelectual și fraudă informatică, fapte care ar fi fost săvârșite în luna noiembrie a anului 2020, la spitalul menționat.

La Institutul Fundeni din Capitală, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, sunt tratați, de obciei, pacienți cu boli cronice, din categoria celor grave. Astfel, potrivit informațiilor, o serie de pacienți suferinzi de cancer ori boli vasculare ar fi primit doze de medicamente sub necesar, cele rămase intrând sub suspiciunea de a fi decontate ilegal unei terțe părți. „Astăzi în cadrul unei clinici din Institutul Clinic Fundeni este în curs de desfăşurare o acţiune a organelor de urmărire penală de pe lângă Judecătoria Sector 2. Acţiunea vizează o serie de verificări, realizate de organele de urmărire penală, verificări ce nu implică Institutul Clinic Fundeni”, a transmis conducerea spitalului, cu toate că, cel puțin inițial, nu nimeni nu a dorit să ofere vreun comentariu presei, legat de acest subiect.

Citește și: Epoca ”de aur” din 2020: copii desculți și spitale construite din donații

Articolul precedentLudovic Orban susține o analiză ”serioasă” a sporurilor acordate bugetarilor
Articolul următorSe împart funcțiile în Guvernul Cîțu: patru secretari de stat instalați azi oficial în fotolii
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.