Apoximativ 40 de cai au fost lăsați pe marginea lacului Zarguzon din județul Constanța în condiții mizere, anunță Mediafax. Asociația Kola Kariola a preluat imaginile publicate de rapperul Puya pe contul acestuia de Facebook, potrivit cărora caii ar fi ținuți legați, fără mâncare și fără ca cineva să se îngrijească de soarta acestora.
Cai lăsați de izbeliște, imagini transmise de rapperul Puya
Potrivit artistului, imaginile i-ar fi fost trimise de către o cunoștință, cu rugămintea ca acesta să le facă publice, în condițiile în care pe contul acestuia de Facebook ar exista suficientă publicitate, deci mai multe șanse ca acest caz să intre în atenția opiniei publice.
„Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură”, a scris rapperul Puya, pe Facebook.
Clipul transmis de Puya poate fi vizionat aici. Din princina imaginilor greu de digerat, acesta a fost marcat de Facebook ca având conținut sensibil.
Asociația Kola Kariola acuză Statul Român
Imediat după publicarea postării lui Puya, asociația pentru Protecția Animalelor, Kola Kariola a intervenit în cazul cailor din Techirghiol, de pe marginea lacului Zarzugon. În opinia reprezentanților asociației, Statul Român ar trebui să intervină în această problemă, întrucât niciun ONG nu are capacitatea fizică de a prelua 40 de cai, în lipsa locurilor disponibile.
„Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de cai, din Techirghiol, aflați pe marginea lacului Zarguzon. Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze și să o rezolve statul român”, scriu cei de la Kola Kariola.
Asociațiile de protecția animalelor din țară se confruntă, la unison, cu o criză a locurilor destinate animalelor salvate. Totul dintr-un motiv foarte simplu: în lipsa aplicării legilor, coroborată, totodată, cu lipsa de activitate a Poliției Animalelor, abandonul ori relele tratamente aplicate animalelor domestice reprezintă un fenomen în creștere.