Incendiu cu pagube materiale, la un supermarket din Constanța

Nu este prima oară când magazinul Polar, din Constanța, este implicat într-un incendiu. În 2018, două încăperi pline cu produse textile ardeau în totalitate

Un incendiu de proporții a cuprins, în cursul nopții trecute, un supermarket din Constanța, scrie publicația locală Replica Online. Pompierii au fost alertați în jurul orei 1:45, să se deplaseze la magazinul Polar, din cartierul constănțean Poarta 6.

Focul ar fi putut ajunge la un rastel de butelii

Patru autospeciale, aparținând pompierilor constănțeni, au fost direcționate spre sursă. Acestea au fost acompaniate de o ambulanță SMURD. Incidentul s-ar fi putut transforma într-o adevărată tragedie, dacă focul ar fi atins latura magazinului unde se află inclusiv un rastel de butelii. Din fericire, pompierii au acționat rapid, astfel că tragedia a putut fi evitată.

Zeci de cai, lăsați în condiții mizere, în Constanța

Cu toate astea, s-au înregistristrat pagube materiale însemnate, acoperișul fiind distrus de incendiu în proporție de 30%. De asemenea, un autoturism parcat în apropierea magazinului a avut de suferit din pricina flăcărilor.

Incendiul a fost stins de ISU Constanța în aproximativ două ore și, potrivit declarațiilor oferite sursei citate, se bănuiește că un scurt circuit ar fi stat la baza acestuia.

„A ars containerul de cartoane și de acolo s-a extins și la unul din pereții magazinului. Nu a ars toată marfa, așa cum s-a spus. Din câte știm deocamdată, nu ar fi fost vorba de scurtcircuit. Într-adevăr s-a luat curentul și astfel au fost afectate produsele de la frigidere. Luăm în calcul și posibilitatea aprinderii focului de la o țigară aruncată, însă deocamdată nu putem spune că de la asta a pornit”, a declarat pentru Replica, Leonida Stoica, pentru Replica Online.

Incendiu cu repetiție

În 2018, magazinul era pentru prima oară cuprins de flăcări, la momentul respectiv arzând în totalitate două încăperi ce conțineau marfă textilă. Exact ca în noaptea trecută, și în 2018, la baza incendiului a stat tot un scurtcircuit.

Articolul precedentZeci de cai, lăsați în condiții mizere, în Constanța
Articolul următorFostul ministru Marcel Vela, poetic cu ocazia alegerilor desfășurate duminică în Moldova Nouă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.