Liberalul Ovidiu Raețchi promite manuale școlare și insistă pe faptul că un guvern liberal va avea capacitatea să lucreze alături de profesiile liberale și de piață, nu împotriva lor.
Promisiunea este una pentru anul viitor și se axează pe faptul că vor fi deblocate procedurile pentru tipărirea manualelor școlare.
Tipărirea manualelor școlare: între normalitate și lux
Raețchi vorbește despre evaluări continue și previzibile, care să diminueze blocajele juridice dintre edituri și stat:
”Sunt convins că, inclusiv prin clarificări legislative, din anul 2021 vom intra în normalitate în chestiunea manualelor, astfel încât să nu mai înregistrăm luni de întârziere în livrarea acestora către copii. În acest scop, e nevoie de proceduri începute din vreme și transparent. De asemenea, procesul de evaluare trebuie să fie unul continuu, optimizând constant oferta educațională – nu segmentat pe ani sau decenii. Blocajele care apar în sistem sunt cauzate de acțiunile în justiție înregistrate după aceste evaluări care au loc târziu, brusc și rar.
Evaluarea constantă și previzibilă ar înlătura această înfruntare continuă între decidenți și creatorii produsului intelectual – care se răsfrânge asupra copiilor. Un guvern liberal va avea capacitatea să lucreze alături de profesiile liberale și de piață, nu împotriva lor.
Liberalii anunță că din 2021 copiii vor avea manualele la timp pe bănci
Anul 2021 va fi anul în care, după o însănătoșire liberală a sistemului paralizat de etatismul PSD, copiii vor avea în sfârșit manualele la timp pe bănci” a declarat Raețchi pe contul său de FB.
Cu alte cuvinte, PNL vorbește în fiecare an despre același lucru: activități absolut normale, ridicate la rang de artă. Tot artă este și ceea ce conțin manualele, nu doar faptul că există manuale școlare.
În condițiile în care există greşeli flagrante chiar și într-un manual de Limba Română, se pune o simplă întrebare: promisiunile nu sunt și ele o eroare în care românul crede de prea mulți ani?