datele, PSD, Partidul Social Democrat
PSD Foto: Facebook

Bogdan Balanișcu, președinte al Organizației Municipale a PSD Iași, și-a anunțat ieri demisia din funcție. Nu un gest de bună voie, ci „la solicitarea președintelui Organizației Județene și al prim vicepreședintelui”, a explicat Balanișcu.

Bogdan Balanişcu, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, și-a anunțat demisia în cadrul şedinţei Consiliului Politic Judeţean al PSD Iaşi, în urma analizei rezultatelor de la alegerile din luna iunie.

Balanișcu a fost candidatul PSD la Primăria Iași. Nouă candidați s-au luptat pentru primăria municipiului Iași la alegerile locale din 2024, câștigător fiind primarul aflat în funcție – Mihai Chirica, ex-PSD, PNL de ceva timp. De altfel, Bogdan Balanișcu fusese numit inițial președinte interimar al PSD Iași tot după o rundă de alegeri pierdute, în iarna anului 2022.

La solicitarea Președintelui Organizației Județene, Cojocaru Petru Bogdan și al Prim Vicepreședintelui, Iulian Chirila, am luat decizia să fac un pas în lateral și să-mi prezint (…) demisia din funcția de președinte al Organizației Municipale a PSD Iași.

În acest context, vreau să vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați arătat-o în ultimii doi ani prin prezența la evenimentele publice realizate de organizația PSD pe care am coordonat-o. De asemenea, vreau să-i asigur de sincera mea apreciere pe toți colegii de partid (mai vechi sau mai noi) care au făcut front comun și au muncit, promovând valorile stângii.

Reușitele organizației noastre sunt reușitele fiecărui coleg social-democrat care a fost alături de mine și de echipă, de aceea le mulțumesc tuturor!

Indiferent de momentele traversate astăzi, rămân alături de dumneavoastră, stimați ieșeni, deoarece iubesc orașul care ne este casă și știu că acesta se poate dezvolta, mai mult, mai bine, prin implicarea noastră.

Stimați colegi, rămân și în familia social-democrată, pentru că sunt un adevărat om de stânga, pentru că am construit aici și pentru că viitorul ne va aduce și alte noi contexte de a realiza, împreună, proiecte pentru un mâine mai bun!

Indiferent de funcțiile politice pe care, vremelnic, le deținem, eu sunt un om al dialogului și rămân deschis către fiecare dintre dumneavoastră!”, a explicat Balanișcu pe Facebook.

După acest gest, până la organizarea unor noi alegeri, conducerea interimară a organizației municipale a partidului va fi asigurată de către Bogdan Cojocaru. Acesta a explicat că va continua „procesul de reorganizare a structurii politice social-democrate de la nivelul municipiului Iaşi”:

Urmare a rezultatelor de la alegerile locale, Consiliul Politic Judeţean a decis ca întreaga structură de conducere să fie aleasă prin vot în cadrul Adunării Generale care va avea loc în perioada imediat următoare. Alături de PSD trebuie să rămână o echipă unită şi puternică la nivelul comunităţii locale.

Ne vom preocupa ca în perioada imediat următoare să organizăm alegerile pentru filiala municipală. Avem nevoie de o structură de conducere aleasă statutar care să continue în mod eficient promovarea politicilor social-democrate şi organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale”.

Articolul precedentCiolacu, promisiuni: „Toți vinovații în cazul de la Spitalul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare”
Articolul următorCorturile electorale amplasate ILEGAL de USR în Sectorul 5 vor fi demolate!