Patru agenți de poliție din Hunedoara s-au ales cu mandate de arestare pentru 24 de ore, fiind cercetați împreună într-un dosar de corupție.
Oamenii legii, agenți de poliție pe linie rutieră, sunt acuzați că, în primăvara anului tercut, au încercat – și chiar au reușit pentru ceva timp – să îl acopere pe fostul comandat al Poliției Petroșani, care s-ar fi urcat băut la volan.
Ieri, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au pus în executare patru mandate de aducere emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, pentru cei patru agenți de politie din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, iar în urma audierilor, aceștia au fost reținuți.
În acest moment, unul dintre agenți este cercetat pentru abuz în serviciu, în timp ce ceilalți doi sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu. Indiferent de acuzații, toți patru vor fi prezentați astăzi Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă.
„Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, în seara zilei de 16.03.2023, unul dintre agenții de poliție, în exercitarea atribuțiilor de poliție rutieră, a oprit, pe raza orașului Vulcan, un autoturism condus de fostul comandant al Poliţiei Municipiului Petroșani, despre care exista suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În aceste împrejurări, cu intenție și cu scopul de a nu constata comiterea faptei ilicite, reprezentată de conducerea autovehiculului pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, agentul de poliție nu l-a testat pe acesta cu aparatul etilotest din dotare, pentru stabilirea concentrației de alcool în aerul expirat.
Totodată, ajutat de ceilalți trei agenți de poliție, acesta a simulat o verificare a conducătorului auto cu aparatul etilotest, astfel încât să ateste valoarea zero a nivelului de alcool în aerul expirat, făcând astfel inutilă o eventuală recoltare de probe biologice de sânge, necesară pentru stabilirea științifică a concentrației de alcool în organism și împiedicând, în acest mod, tragerea la răspundere contravențională sau penală a respectivului conducător auto”, detaliază DGA.