Vrei bolid? Ai bolid. Actuala Primărie a Sectorului 1 are puteri neștiute, miraculoase și e fix ca peștișorul de aur: îți îndeplinește dorințele, oricare ar fi acelea. Nu doar trei dorințe. Poți să ai pretenții ca în manele: fără număr, fără număr.

Primăria Sectorului 1 te poate transforma peste noapte din sărac – în bogat. Dintr-un nimeni – într-o persoană influentă. Din om basic –  în manechin. Îți umple buzunarul și-ți adaugă funcții importante în palmares, dacă rămâi fidel șefului. A plecat șeful preferat? Treci la șeful următor. Banul să iasă, caravana să treacă.

Să nu discutăm despre primari, să discutăm doar despre angajați. Unul dintre ei este Olivia Ana Ciobanu Oprescu, care are atâtea nume câte cercuri încap pe sigla Audi, cu amendamentul că Audi nu e o mașină atât de satisfăcătoare pentru Olivia. Un bolid, în schimb…

Olivia Ana Ciobanu Oprescu a ales un BMW X3 care face cam cât un apartament micuț. Și are și de ce, vă explicăm imediat motivele.

Dacă întrebi pe oricine ”care sunt cei mai necivilizați șoferi”, răspunsul va fi simplu: cei care posedă un BMW.

Dacă întrebi pe oricine ”care șoferi nu știu sau nu respectă regulile de circulație”, răspunsul va fi (stupoare!) același: cei care posedă un BMW.

Ca să ajungi să-ți cumperi un BMW X3 în România, trebuie să posezi următoarele caracteristici: să fii un individ egoist, arogant, orgolios și să știi de unde să mulgi banul rapid și fără prea multă muncă. Nu o spunem noi, o spun studiile.

Sunt idioţii înclinaţi să conducă BMW sau maşina de lux germană îi transformă în idioţi? Studiul care a răspuns la întrebare

Adevărul, 2020

Unde-și parchează Olivia Ana Ciobanu Oprescu bolidul de lux? Cum unde? Firește, pe locul rezervat persoanelor cu handicap.

Olivia este arhitectul șef al primăriei Sectorului 1 și acest minunat Sector 1 a știut să-i îndeplinească mai multe dorințe, cu amendamentul să domnească peste această parte din București. Deci: din nimeni, în domniță.

Și pentru că domnițele trebuie să arate ca la carte, Olivia a apelat la bisturiu și a tăiat pe ici, pe colo, așa cum se taie, de obicei, din buget. Cu nesimțire și cu rezultate negate. Și pentru că Sectorul 1 a fost mereu unul dintre cele mai bogate sectoare, domnița arhitect Olivia a avut cu ce să achite prețul unui BMW și să uite de bunul și bătrânul Ford cu care și-a început cariera acum 4 ani.

Și dacă a bifat și bisturiul și bolidul, Olivia Ana Ciobanu Oprescu bifează și niște vacanțe luxoase, niște croaziere de vis și un contract prelungit cu primărița franțuzoaică. Că, de ce nu? Faptul că Tudorache a adus-o la butoane, faptul că Clotilde obișnuia să critice politica de urbanizare și faptul că se bagă adânc mâna în vistierie sunt doar amănunte.

Clotilde persistă în amnezie, așa cum Olivia persistă în ipocrizie. Una uită ce a făcut cu banul și pentru ce milita, alta neagă banul furat.

Un mic zvon spune că mașina de zeci de mii de euro nu ar fi singura achiziție răsărită peste noapte. Ar mai fi și o anumită cârciumă dichisită, scumpă și cam nefrecventată de multă lume, situată în Piața Mureș. Nebănuite sunt căile Oliviei și nebănuită este declarația de avere care, da, există: de un alb nesimțit de imaculat.

Dorind să rămână cu orice preț lângă Clotilde, Olivia a participat la alegerile de săptămâna trecută, alegeri în urma cărora se alegeau cei 3 reprezentanți ai salariaților Primăriei Sectorului 1. Adică încă un post călduț, care i-ar fi adus, poate, viitorul model de BMW. N-a fost să fie, a pierdut cu brio competiția, a uitat regulile de circulație și are nevoie de un nou plan pentru viitorul bolid. Care nu va întârzia să apară.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentRareș Bogdan nu crede în lockdown
Articolul următorConsilier în cadrul Oficiului pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, reținut după ce a fost prins în flagrant cu mită de 15.000 lei