RAJA SA, principalul operator public regional din România în domeniul aprovizionării cu apă potabilă și tratarea apelor uzate, continuă să implementeze proiecte de modernizare pentru a aduce beneficii atât companiei, cât și consumatorilor.
Astăzi, 3 mai 2023, la sediul central, RAJA SA a semnat două proiecte importante
Primul proiect vizează construirea de parcuri fotovoltaice în opt locații de lucru, care sunt mari consumatoare de energie. Aceste parcuri fotovoltaice vor consta în mii de panouri solare de înaltă putere și vor contribui la generarea de energie curată și sustenabilă.
Cel de-al doilea proiect implică implementarea unei platforme de management digitalizat a infrastructurii de apă și apă uzată din zona de operare a RAJA SA Constanța.
Această platformă va utiliza tehnologii avansate pentru a monitoriza și gestiona eficient rețelele de apă și apă uzată, optimizând procesele și identificând rapid eventualele probleme sau scurgeri.
Continuarea investițiilor în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) este marcată de acest eveniment, cu sprijin financiar din partea Comisiei Europene, în Axa Prioritară 11 – Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile
Valoarea contractului pentru această investiție se ridică la 25.149.349,33 lei, TVA inclus, iar termenul de execuție estimat este de aproximativ 8 luni. După finalizarea proiectului, vor fi instalate peste 4.500 de panouri fotovoltaice în mai multe locații-cheie. Acestea includ sursele de apă Cișmea A, Cișmea B, Cișmea C, Cișmea II, precum și stațiile de epurare Medgidia, Buftea, Fetești și Mangalia.
“În contextul global “fierbinte” al digitalizării și al scăderii consumului de energie electrică și reducerii costurilor de exploatare a instalațiilor, compania noastră face pași importanți pe aceste două paliere. Munca de peste doi ani a colegilor dă roade astăzi, prin semnarea acestor contracte, care sunt cu atât mai importante dacă ne gândim la impactul major al costurilor cu energia în tarifele serviciilor, dar și la necesitatea creșterii comunicării cu clienții în mediul virtual într-o manieră facilă și în siguranță”, a punctat Aurel Presură, director general RAJA SA.
Cel de-al doile proiect are ca termen de finalizare luna decembrie a acestui an și vizează implementarea unei platforme de management digitalizat pentru infrastructura de apă și apă uzată din aria de operare a RAJA SA Constanța
Această inițiativă face parte din „Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 3 – Dezvoltarea Infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor” și beneficiază de sprijin financiar din partea Comisiei Europene.
Obiectivul general al proiectului este digitalizarea sistemului de management al activității operaționale a companiei. Acest lucru va fi realizat prin gestionarea în timp real a echipamentelor și a resurselor materiale, precum și prin colectarea, raportarea și analiza informațiilor generate de activitatea operațională.
Scopul final al acestor măsuri este optimizarea managementului companiei integrarea fluxurilor de lucru, îmbunătățirea transferului de date între diferite compartimente
Un aspect crucial al proiectului constă în integrarea datelor provenite de la echipamentele SCADA și în asigurarea unei comunicări și actualizări permanente cu platforma GIS.
În plus, vor fi implementate modificări semnificative în ceea ce privește relațiile cu clienții, în special în ceea ce privește modulul Dispecerizare și Call-Center (IVR).
Aceste modificări constau în conectarea tuturor proceselor de raportare a incidentelor și de gestionare a apelurilor la un singur panou de administrare, care este integrat cu sistemul de gestionare a incidentelor. De asemenea, se va pune accent pe securizarea comunicațiilor din dispecerat.
Valoarea contractului pentru această componentă a proiectului este de 11.632.409,36 lei, inclusiv TVA.
De publicat: 3 mai