Sursa: Facebook

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a ales să îi scrie pe Facebook o scrisoare primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

Demersul are legătură cu un aviz… de defrișare, care ar trebui emis și transmis de Primăria Capitalei, pentru lucrări la infrastructura rutieră din Sectorul 6 și, din ce se poate deduce din postarea primarului Ciucu, comunicarea cu primarul Nicusor Dan este cel puțin deficitară.

Chiar și cu postarea pe Facebook, Ciprian Ciucu asigură că nu vrea să îl atace pe Nicușor Dan, ci își dorește „o relație decentă, instituțională, cu domnul Primar General”.

De altfel, așa începe și se termină postarea edilului de sector din Capitală, cu acest disclaimer: „NU este un atac la domnul Primar General, Nicușor Dan”, cu explicația că este vorba despre un apel „public, pe un ton decent și calm (…) ultima pârghie pe care o am pentru a putea executa lucrările la drumul Valea Largă”.

Am muncit mult. Doi ani, am muncit enorm pentru a ajunge aici unde suntem: să executăm această arteră, cu două benzi pe sens, cu piste de biciclete, cu trotuare largi și cu toate utilitățile. Ea va degreva Prelungirea Ghencea, pe care o va conecta cu Bulevardul Timișoara.

În acest moment trebuie ca Apa Nova să lucreze la canalizare și este blocată. Ei intenținează chiar să mute echipa de muncitori de acolo pentru că nu mai au front de lucru. Munca pe care am făcut-o până acum a fost fabuloasă iar costurile au fost mari (…).

Am depus în noiembrie 2022 cererea de avizare defrișărilor de către PMB, inventarierea fiecărui copac în parte (specie, dimensiuni etc);
NU AM PRIMIT NICI PÂNĂ ACUM DE LA PMB AVIZUL DE DEFRIȘARE.
În lipsa acestui aviz, care presupune defrișarea a ccc. 400 de copaci, și pentru fiecare copac ÎMI ASUM PLANTAREA A ÎNCĂ 10 COPACI în compensare, am două opțiuni:

Nu mai facem lucrările și, îmi asum o amendă destul de mare, pe care dacă o voi lua în nume personal, nu știu dacă mi-o permit. În acest moment, tind să îmi asum amenda pe care domnul Primar General mi-o va da, dar rămân cu conștiința împăcată că am făcut tot ce ține de mine ca să scot cartierul Brâncuși și Prelungirea Ghencea, parțial, din mizerie.

Mai rămâne și varianta ca totuși, să primim săptămâna acesta avizul de defrișare care a fost temeinic întocmit, care a trecut de toate departamentele din PMB și care se află de mai mult timp pe biroul domnului Primar General.

Am făcut tot ce a ținut de mine și pe căi formale și pe căi informale, politice. Avizul nu vine.
P.S. Vă rog frumos pe toți, inclusiv pe ziariști, să nu tratați această poziție publică ca pe un “atac”. Nu este. Este doar o explicație care se verifică 100% factual. Am nevoie de o relație decentă, instituțională, cu domnul Primar General Nicușor Dan
”, transmite Ciucu.

Articolul precedentMinistrul Boloș, vizat de schimbare odată cu rotativa, speră în negocieri
Articolul următorSocietatea RAJA SA din Constanța implementează două mari proiecte: parcuri fotovoltaice și digitalizare avansată