Sursa: Facebook

Vara este aproape de final, astfel că se încheie și acțiunile întreprinse de autorități în toată această perioadă în stațiunile de pe litoral

Ieri, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că a sosit momentul pentru bilanțul final al Comandamentului Sezon Estival 2022, în acest sens având loc o ședință de închidere la sediul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanţa.

În ședința prezidată de către preşedintele ANSVSA dr. Alexandru Bociu au fost prezentate rezultatele acțiunilor întreprinse în perioada 27 iunie – 28 august, când au fost efectuate aproape 2.000 de controale – în zona litorală delimitată de localitățile Corbu, respectiv Vama Veche.

S-au realizat 1.970 de controale la operatorii economici cu activitate în alimentaţia publică şi desfacerea cu amănuntul a produselor alimentare. Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat 439 de sancţiuni în valoare de 4.075.800 lei.

În total, au fost emise o ordonanță de interzicere a activității şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii. De asemenea, au fost confiscate şi trimise către neutralizare 2116,74 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care erau improprii consumului uman.

Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor împreună cu instituţiile partenere au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reușind să realizeze dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Articolul precedentGeorge Simion nu crede că este potrivit pentru a candida, dar are deja o listă cu potențialii prezidențiabili AUR
Articolul următor Efectele războiului din Ucraina: Din cauza crizei semiconductorilor, Italia renunță la cardurile de sănătate cu microcip