Inițiativă inedită a unei asociații din București, care vrea să îi deterrmine pe români să renunțe la pungile de plastic și să folosească sacoșe de pânză, potrivit observatornews.ro.
În acest scop, asociația va deschide mai multe centre în marile municipii, unele fiind deja deschise în centrul Capitalei, pe strada I.L. Caragiale numărul 32. Atunci când va reuși să adune un milion de pungi de plastic, acestea vor fi transformate într-o instalație artistică. Potrivit lui Ioan Maxim, iniţiatorul proiectului, reprezentanții asociației vor fi prezenți, timp de patru weekenduri, şi pe Calea Victoriei, în cadrul proiectului „Străzi deschise „, unde vor fi amplasate și nişte pungi supradimensionate, unde oamenii pot dona pungile lor de plastic.
Asociația vrea să tragă un semnal de alarmă privind consumul de material plastic, la nivel mondial fiind folosite zece milioane de pungi de plastic în decurs de un minut
„Suntem şi la mare, la Eforie, şi o să fim şi în alte puncte în luna august şi septembrie şi în alte oraşe. Încercăm să mergem la Braşov şi la Cluj. E un semn de alarmă pe care noi vrem să-l tragem despre consumul de plastic. Pe planetă se consumă 10 milioane de pungi de plastic pe minut. E un număr enorm care poluează, plasticul se degradează foarte, foarte greu în timp”, a declarat inițiatorul proiectului,
Anca Drăgoi, un altiniţiator al proiectului, a declarat că scopul final este colectarea unui milion de pungi care vor fi transformate într-o operă de artă, într-o instalaţie cu care, în luna octombrie, va fi tapetat efectiv interiorul şi exteriorul clădirii din centrul Capitalei.
„Le însăilăm, la tăiem, le punem împreună în aşa fel încât ele să constituie o operă de artă deschisă publicului larg.”, a spus Anca Drăgoi. Campania a fost inspirată din proiectul-manifest al unui artist spaniol care a reciclat pungile de plastic în opere de artă.
Ecologizare în Delta Dunării: 18 liceeni au adunat zeci de saci cu deșeuri din plastic