Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Cresc cazurile de infectare cu coronavirus, iar trei spitale militare au decis să redeschidă secțiile în care sunt tratați pacienții cu Covid.

Cu toate acestea, autoritățile preconizează că situația se va stabiliza la începutul săptămânii viitoare.

Cele trei spitale militare se află în Sibiu, Cluj și Timișoara

În același context, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut apel la portul corect al măștii de protecție, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Bucureşti si în judeţul Braşov. Rafila a vorbit ieri, 7 august, și despre posibilitatea achiziționării unui nou vaccin anti-Covid.

Rafila a ținut să precizeze că românii s-ar putea confrunta, la finalul verii, cu un nou val provocat de Sars CoV-2 .

Și primarul din Suceava, Ion Lungu, insistă pe purtarea măștii sanitare în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

Orașul Suceava a fost unul dintre orașele care a pătimit cel mai mult în această pandemie, am fost primii care am avut o carantină adevărată și se estimează că vor crește foarte mult cazurile, mai ales în luna septembrie, odată cu începerea noului an școlar. Să nu așteptăm să vină alte reglementări legale de la guvern, în spațiile închise să purtăm măști, în zonele aglomerate, la fel în mijloacele de transport în comun”, a transmis edilul, potrivit Europa FM.

România: Peste 8.600 de noi cazuri de Covid, în ultimele 24 de ore

Astăzi, 4 august, România a înregistrat 8.617 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, cu 489 mai puține față de ziua anterioară.

La ATI sunt internate 283 persoane, cu 1 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 283 pacienți internați la Terapie Intensivă, 241 sunt nevaccinați.

Articolul precedentIKEA este una dintre companiile responsabile pentru defrișările masive. Foarte mult lemn provine din pădurile virgine din România
Articolul următorPolițiștii și jandarmii sunt prezenți la UNTOLD: ”Vom asigura un climat de siguranță”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time