Sursa foto: Facebook/WWF România
Sursa foto: Facebook/WWF România

Alături de Lidl, organizația World Wildlife Fund din România a demarat al treilea an al Patrulei Zero Plastic.

Potrivit comunicatului publicat de WWF, membrii organizației au găsit în generația de anul acesta a Ambasadorilor Zero Plastic atâta energie, determinare și înțelepciune, încât au hotărât să publice mai multe informații despre cei implicați.

Cei trei tineri sunt preocupați atât de mediul înconjurător, cât și modul în care poluarea afectează  sănătatea oamenilor

Cristina, care știe că în viitor vrea să lucreze în domeniul sănătății, e preocupată de faptul că natura „moare” și asta afectează sănătatea și viața oamenilor. Chiar dacă vede viitorul ca fiind „compromis”, încă speră că se vor putea face „schimbări majore pentru a preveni acest lucru”.

Cătălina, care își dorește să devină educatoare, e revoltată de lipsa de acțiune a oamenilor în privința deșeurilor ajunse în natură. Și ea crede că schimbarea necesară va fi foarte greu de făcut, dar nu imposibil.

Denis, preocupat de poluarea Deltei, vrea și el să lucreze în medicină și vorbește despre necesitatea unei mobilizări generale pentru mediu, și mai ales împotriva gunoaielor.

Tinerii au fost încântați de interactivitatea cursului, de faptul că au reușit să afle lucruri noi despre protecția mediului, dar și să le pună în practică prin turele de ecologizare în barca Patrulei

Membrii WWF au ținut să precizeze că toți trei sunt încântați de Academia Ambasadorilor Zero Plastic.

De asemenea, cei implicați au asimilat informațiile despre utilitatea plasticului, dar și despre descompunerea lui greoaie.

Articolul precedentUn pui de focă a fost descoperit într-un lan de grâu, la 3 kilometri depărtare de ocean
Articolul următorTomac a vorbit în Parlamentul European despre „slugile Moscovei” din România: știe cine sunt, dar nu spune
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time