Captură video/Facebook MApN
Captură video/Facebook MApN

Armata României are nevoie de îmbunătățiri, de educație militară și de progres.

Sunt concluziile la care a ajuns Vasile Dîncu, care a fost prezent la ceremonia care marchează împlinirea a 175 de ani de la înființarea Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Academia Forțelor Terestre împlinește astăzi, 14 iunie, 175 de ani de existenţă a instituţiei

În acest context, ministrul Apărării i-a felicitat pe militari pentru rezultate, insistând că este nevoie de o educaţie militară care să răspundă vremurilor prezente și urgenţelor cu care România se confruntă.

Pentru că trăim drept, cu vremuri complicate, trăim vremuri dificile, în care nu mai putem să mergem liniar spre viitor, nu mai putem să aşteptăm ca lucrurile să se întâmple, trebuie să acţionăm repede, probabil şi să ne refacem o mare parte din planurile pe care ni le-am făcut până acum”, a precizat Vasile Dîncu.

Punând accent pe nevoia de educaţie militară, creativitate şi inovaţie, ministrul Apărării i-a sfătuit pe tinerii ofițeri să spună ce probleme există în Armata Română, tocmai pentru a putea îmbunătăți situația forțelor armate.

Ministrul Apărării: ”Vreau însă să spun un lucru: încercaţi fiecare în zona dumneavoastră să schimbaţi ceea ce credeţi că trebuie schimbat în Armata Română”

N-are rost să aşteptaţi ca schimbările să vină de sus. Schimbările cele mari pot să vină doar de jos în sus. Şi încercaţi să ne faceţi şi pe noi cei care, vremelnic, unii continuă, alţii sunt la conducerea ministerului sau Armatei, să ştim ce nu funcţionează. Să vă cunoaştem părerile şi să vă cunoaştem ideile dumneavoastră şi trebuie să ne grăbim. Lumea nu aşteaptă după noi, nu aşteaptă să ne schimbăm şi să ne modernizăm. Astăzi lumea se schimbă foarte repede”, a adăugat ministrul Apărării.

Articolul precedentAustralia ia măsuri în urma creșterii prețului energiei electrice: Restricţii la furnizarea curentului electric către populație
Articolul următorPreședintele Consiliului Fiscal: ”Sistemul fiscal a devenit un șvaițăr”
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time