Foto: Facebook/Marian Godină
Foto: Facebook/Marian Godină

Marian Godină a abordat o serie de probleme existente în învățământul din România, explicând că o banală poză distribuită de o învățătoare demonstreză cât de multe greșeli fac cadrele didactice, erori nesesizate de părinți.

Polițistul a precizat că a văzut respectiva poză, în nenumărate rânduri, pe contul de socializare.

Acesta a ținut să critice atitudinea unor părinți care nu văd nicio problemă când o învățătoare nu face acordul între subiect și predicat, nu știe când să scrie „copiii” cu trei i și nici nu știe să așeze un text într-o pagină.

Marian Godină: ”Cea care îi învață pe copiii tăi să scrie nu ar trebui să știe mai intâi ea să facă asta impecabil?”

De ceva timp, îmi tot apare scrisoarea asta pe perete. Cred că zice bine doamna învățătoare, dar ar fi putut adăuga că poți ajunge învățătoare și dacă nu faci acordul între subiect și predicat sau dacă scrii „copiii” și „IT-iștii” cu doi, respectiv cu un „i”. Urmați-vă chemarea, oameni buni, orice e posibil dacă îți dorești cu adevărat! Spor la cafeluță, duminică frumoasă și note mari!”, a scris polițistul, pe contul de Facebook.

În cursul zilei de azi, polițistul a revenit cu un nou text, precizând că există părinți care nu sunt deranjați de faptul că anumite cadre didactice copiază textele de pe internet, plagiază și susțin că lucrările le aparțin.

Textul plagiat de învățătoare. Sursă foto: Facebook

”O să sune cam dur, dar e foarte probabil să fii și tu hoț și impostor. Sau dacă nu ești deja, să nu eziți vreo clipă atunci când vei avea ocazia să îți însușești ceva ce nu e al tău, mai ales dacă, în mintea ta, ar fi pentru un scop care ar scuza mijloacele”

Când copilul tău, viitor adult, va face o cerere de angajare și va da de cineva atent la detaliile astea și nu-l va alege pe el, amintește-ți că erai de părere că mesajul contează. Căci fii convins că angajatorul ăla va pricepe foarte clar că fiu-tu a scris acolo că vrea să se angajeze, dar după modul în care a scris, același angajator va înțelege și că nu prea i-a păsat de școală. Și vorbim aici de ciclul primar, nu de Universitatea din Sorbona”, este de părere polițistul brașovean.

Articolul precedentHoții l-au lăsat pe un primar din Mehedinți fără suma de 100.000 de euro
Articolul următorMinistrul Mediului, avertisment despre vârful episodului de vreme rea cu care se confruntă  România: Va avea loc în această seară
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time