Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

La data de 28 mai, se celebrează Ziua Internațională a Burgerului.

Îndrăgitul fel de mâncare este format din carne de vită tocată și condimentată, la grătar. Aceasta este așezată între două felii de pâine sau o chiflă. Carnea este acoperită cu ceapă, ardei, murături, ceapă feliată sau brânză.

De asemenea, sunt adăugate condimente, la alegere, precum ketchup, muștar sau maioneză.

Oricare dintre aceste combinații creează o versiune americană modernă a unui hamburger, arată publicația nationaldaycalendar.com.

Cel mai mare hamburger din lume a fost preparat pe 2 septembrie 2012. Locația unde a fost preparat a fost Carlton, Minnesota. Acesta a costat 2.014 de lire sterline

Există multiple controverse cu privire la originea hamburgerului. Cu toate acestea, cel mai probabil, burgerul a apărut, pentru prima dată, în secolul al XIX-lea sau începutul secolului al XX-lea.

De-a lungul anilor, hamburgerul a devenit o importantă specialitate culinară în Statele Unite.

Românii sunt mari fani ai burgerului, țara noastră ocupând locul 4, la nivel global, în ceea ce privește comenzile ce conțin acest produs alimentar

Potrivit Hot News, în perioada mai 2021- mai 2022, românii au consumat peste 6.1 milioane de hamburgeri. Astfel, bucureștenii au cumpărat mai mult de 2.5 milioane din totalul celor vânduți, arată datele transmise vineri de unul din jucătorii importanți de pe această piață.

Ce mai mare comandă a fost de 1380 lei, constând în 36 burgeri de pui, cartofi prăjiți și sos de maioneză.

În ceea ce privește comenzile ce conțin burgeri, la nivel global, România ocupă al patrulea loc. Topul orașelor din țară cu cel mai mare “consum” de burgeri este format, în ordinea comenzilor, din București, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova și Iași.

Articolul precedent28 mai: Ziua Porţilor Deschise la Brigada 30 Gardă ”Mihai Viteazul”
Articolul următor Senatorul Titus Corlățean, reacție dură după vizita președintelui Ungariei în România: Instituţiile statului român au fost „lipsite de profesionalism şi slabe”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time