Minivacanța de 1 mai pe litoral, mai scumpă față de anii trecuți

Mamaia, Vama Veche şi Costineşti preferate pentru 1 mai.

Peste 30.000 de turişti sunt aşteptaţi să-şi petreacă minivacanţa de 1 mai în staţiunile de pe litoralul Mării Negre. Hotelierii români au pregătit oferte speciale, pentru turiştii tineri, foarte tineri, dar şi pentru familiile cu copii. „De Paşte, în general, litoralul nu este o destinaţie favorită, pentru că românii aleg fie o destinaţie externă, sau dacă vorbim de România se preferă destinaţiile de agroturism. (…) De cealaltă parte însă, se situează vânzările pentru 1 mai, atunci când întotdeauna ne luăm, să zicem aşa, revanşa. Este adevărat, vorbim de turişti tineri, turişti foarte tineri, dar şi de familii mature cu copii mai ales dacă vremea este frumoasă”, a declarat preşedintele onorific al asociaţiei patronale RESTO Constanţa, Corina Martin.

 Festival de muzică tânără la Costineşti

Cei mai mulţi dintre turiştii care vin pe litoral de 1 mai aleg staţiunile Mamaia, Vama Veche şi Costineşti. „Per total, cred că vom avea din nou peste 30.000 de turişti pe litoral de 1 mai, în continuare, bineînţeles, Mamaia şi Mamaia Nord, dar şi Vama Veche şi Costineşti, pentru că la Costineşti va fi un festival de muzică tânără. Acestea vor fi staţiunile preferate pentru 1 mai, rămâne să vedem cum va fi vremea, e un factor extrem de important întotdeauna, mai ales de 1 Mai, când oamenii stau în cumpănă dacă să plece spre litoral sau nu”, a mai spus Corina Martin.

100 de hoteluri vor fi deschise pe litoral de 1 mai

Preţurile vacanţelor pe litoral de 1 mai au crescut cu cel puţîn 15%.

„Tarifele pentru vacanţele pe litoral sunt mai mari, este foarte limpede, dar aşa este în toată ţara şi în toată lumea. Pentru litoral, undeva spre 15% cel puţin ar fi o creştere, evident că ea este mai mică sau mai mare în funcţie de perioada din vară. Atunci când ai cerere foarte mare, de exemplu în august, creşterea este chiar puţin mai mare pentru că este normal, este mecanismul cerere-ofertă care stabileşte de fapt, până la urmă, cu cât se poate mări sau micşora tariful unei vacanţe”, a explicat Corina Martin.

Aproximativ 100 de hoteluri vor fi deschise în stațiunile românești de la Marea Neagră, iar din 1 iunie, 90% din unitățile de cazare vor fi gata să îi primească pe turiștii care doresc o vacanță la malul marii. Pentru vacanța de Ziua Muncii, prețurile pornesc de la 162 lei în stațiunea Mamaia, pentru un hotel de două stele, pe când la un hotel de trei stele, prețurile pornesc de la 197 de lei pentru perioada de 1 Mai. Tarifele de 1 Mai pe litoral,  pentru un sejur de minim trei nopți, sunt de 189 lei/noapte la Mamaia (fără masă, trei stele), 110 lei/noapte Eforie Nord (fără masă, trei stele), 228 lei/noapte la Mamaia (cu mic dejun, trei stele), 238 lei/noapte la Mamaia (cu mic dejun, patru stele).

Zelenski, despre ucraineni: ”Sunt oameni care au încredere în ei, care cred în țara lor”

Articolul precedentMinistrul Florin Spătaru: Industria de apărare va fi reorganizată
Articolul următorComisarul european pentru Transporturi: Dunărea are un potențial imens, care nu a fost atins