De luni, peste 4.300 de cadre medicale se vor vaccina în cele șase centre din Constanța

În faza zero au fost imunizate 260 de persoane de la „Infecțioase”

Peste 4.300 de cadre medicale din judeţul Constanţa vor fi vaccinate anti-Covid începând din data de 4 ianuarie, în şase centre, iar în faza zero au fost vaccinate 260 de persoane de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că luni, 4 ianuarie, va începe în judeţul Constanţa faza 1 de vaccinare anti-Covid, care prevede vaccinarea personalului medical, potrivit news.ro.

Astfel, vor exista şase centre pentru vaccinarea personalului medical: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia şi Spitalul Militar de Urgenţă „Al.Gafencu” SMMIT.

„Până în acest moment discutăm despre 4.304 de oameni care lucrează în domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat, care şi-au exprimat dorinţa de a fi vaccinaţi.”, a transmis DSP Constanţa.

 Pe data de 30 decembrie a fost încheiată faza zero a vaccinării la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, iar cu acest prilej 260 de persoane au fost vaccinate.

 Peste 5.600 de cadre medicale vaccinate

Din prima zi a campanie, de pe 27 decembrie, au fost vaccinate împotriva noului coronavirus  5.666 de cadre medicale din țară, 17 au acuzat reacții adverse, din fericire, minore. În ultimele 24 de ore, potrivit Comitetului Național coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID19 (CNCAV) au fost vaccinate 2.888 de persoane și au fost zece reacții adverse: două de tip local, cu durere la locul injectării și 8  reacții generale, de tip febril.

CNCAV

Altfel, de la începutul pandemiei, în România au fost confirmate 627.941 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 554.056 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 15.596 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid au decedat.

În județul Constanța au fost confirmate 25.904 de cazuri, din care 205 în ultimele 24 de ore.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentConducere „militară” la Economat Sector 5 și audit extern
Articolul următorParcul Elisabeta Rizea: ”cadoul” oferit bucureștenilor de către Primăria Sectorului 1 se află în litigiu