Conducere „militară” la Economat Sector 5 și audit extern

Leonard Petre, schimbat cu generalul Gabriel Crețu

Ultima ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 5 a avut pe ordinea de zi, suplimentară, și două „obiective” ce vizau Economat Sector 5, instituție subordonată CL. Cu unanimitate de voturi, consilierii locali au aprobat modificarea actului constitutiv al SC Economat SRL, precum și constituirea unei comisii cu privire la managementul Economat.  Totodată a fost prezentat și noul director al acestei instituții „păguboase” pentru Primăria Sectorului 5.

„Consiliul Local nu doarme”

„Somnul Consiliilor Locale anterioare a născut un monstru – Economat SRL. Noi, CL, suntem reprezentanții direcți ai cetățenilor. Propunem schimbarea actului constitutiv al Economat, și desemnarea, pentru o perioadă determinată de 3 luni de zile, a unei conduceri, astfel încât să știm ce se întâmplă în această societate”, a declarat  Iustinian Roșca (PLUS), inițiatorul acestei propuneri.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a ținut să precizeze că grupul PNL, prin consilierul Mihai Bîrsan, a solicitat un audit extern pentru SC Economat. „Această comisie are ca sarcină să solicite această analiză externă. Mulțumesc celor de la USR PLUS, dar și celor de la PSD, care au dat dovadă de solidaritate în aflarea adevărului”, a spus Piedone. Totodată, primarul Sectorului 5 a menționat că Leonard Petre nu mai are funcția de director general al SC Economat SRL, în locul acestuia fiind numit, pentru trei luni de zile, generalul (r) Gabriel Crețu.

Mă prezint în fața dvs pentru a prelua un mandat foarte dificil. Nu sunt decât câteva ore de când am primit această propunere, și văd deocamdată câteva obiective care trebuie să le atingem. Indiferent de ce aș vrea eu sau altă persoană care ar fi numită, fără sprijinul dvs, al tuturor, nu se va putea face lumină, așa cum trebuie corect și în mod transparent. Vă propun, pentru început, să vedem care este starea economico-financiară a Economatului, să scoatem acest cartof fierbinte din oală. S-au semnat contracte, s-au achiziționat materiale, unele nu s-au achiziționat, dar s-au distribuit la diverse instituții – școli, grădinițe.  Totodată, vrem să creem premisele unui Economat eficient și profitabil, pentru perioada următoare, care să fie în interesul CL

Gabriel Crețu, noul director al Economat SRL

Proiect votat cu „scântei”

Pe ordinea de zi a acestei ultime ședințe s-au aflat trei proiecte de hotărâre, primul dintre ele stârnind discuții aprinse între consilieri – „Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2020 al Consiliului Local Sector 5”, dar care a trecut „la limită”, cu 14 voturi „pentru” și 12 abțineri, printre acestea aflându-se și consilierii din partea USR PLUS și PNL.

Celelalte două proiecte au fost votate în unanimitate. „Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii de Consiliu Local Sector 5 nr. 102/28.07.2017 privind aprobabrea salariilor de bază aferente funcțiilor din cadrul familiei ocupaționale „Administrație” utilizate în cadrul aparatului de specialitate al Primăriei Sectorului 5, precum și în cadrul serviciilor publice de interes local din subordinea Consiliului Local al Sectorului 5, cu modificările și completările ulterioare” și „Proiect de hotărâre privind anularea creanțelor fiscale mai mici de 40 de lei, aflate în sold la data de 31.12.2020”, potrivit convocatorul ședinței extraordinare a CL Sectorul 5.

Ședința extraordinară a Consiliului Local Sector 5 poate fi urmărită integral aici.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentAsociația Orașelor, condusă de un primar liberal, critică graba cu care tratează Guvernul ordonanța privind unele măsuri fiscal-bugetare și cere să fie respectată legea
Articolul următorDe luni, peste 4.300 de cadre medicale se vor vaccina în cele șase centre din Constanța