Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), condus de edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, își reafirmă sprijinul pentru ca Gabriela Firea să candideze ca primar general al Capitalei.

Informația vine oficial, după ce ieri s-a rotogolit o știre potrivit căreia Piedone ar cam vrea să renunțe pe viitor la Sectorul 5, pentru a candida la Primăria Capitalei. Nici vorbă despre așa ceva, asigură PUSL.

De altfel, încă din vară formațiunea preciza că „în cadrul ședinței Forului de Conducere Colegială s-a stabilit că la alegerile locale din 2024 pentru funcția de Primar General al Capitalei, Partidul Umanist Social Liberal o va susține pe doamna senator Gabriela Firea”, informație comunicată ulterior de câteva ori.

Iar acum, într-un comunicat de presă al PUSL, se subliniază clar că cel care este președintele executiv al PUSL și primar al Sectorului 5 din București, Cristian Popescu Piedone, „este dedicat cetățenilor din sectorul pe care îl conduce”. Aceasta se traduce prin aceea că, la alegerile de anul viitor, Piedone va candida pentru același mandat.

În schimb, potrivit aceleiași surse, „Biroul Executiv al PUSL a adoptat o decizie privind susținerea doamnei senator Gabriela Firea pentru a candida la poziția de Primar General al Capitalei. Acestă decizie este valabilă până la finalizarea anchetei referitoare la implicarea, sau nu, a doamnei Gabriela Firea în scandalul căminelor de bătrâni”.

Și, dacă tot este vorba despre viitoarele alegeri locale de anul viitor, formațiunea politică anunță totodată și cu cine va „defila”, în mod transparent:

PUSL are în prezent pregătiți candidați pentru alegerile locale din București: la Sectorul 3, domnul Liviu Negoiță, la Sectorul 5, domnul Cristian Popescu Piedone, respectiv la Sectorul 6, domnul Bogdan Pintileasa. Pentru Sectorul 4 există o alianță electorală între PUSL și PSD pentru susținerea actualului primar PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță”.

Articolul precedentBoloș, la moțiunea împotriva sa: „Datoria publică se apropie vertiginos de 800 de miliarde de lei”
Articolul următorAmenzi în magazinele Lidl: „ciupit la cântar”, condiții de depozitare și igienă necorespunzătoare