Nicușor, cade centrul Bucureștiului!

Președintele de ședință al Consiliului General al Municipiului București (CGMB), Constantin Hazarian, l-a interpelat, astăzi, pe edilul Nicușor Dan cu privire la consolidarea imobilelor de pe Bulevardul General Gheorghe Magheru.


Este vorba despre una dintre cele mai reprezentative artere ale Bucureștiului, iar imobilele monumente istorice, cele mai multe dintre ele, sunt lăsate să se dărâme. Mai mult decât atât, multe apartamente din acele blocuri sunt închiriate în regim hotelier, ceea ce pune în pericol și viețile celor care se cazează în acele apartamente, a insistat președintele de ședință al CGMB. 


„Revin către dumneavoastră cu întrebarea: știți de existența vreunui proiect care vizează Bulevardul Magheru? Este una dintre cele mai importante artere din București și sunt lăsate să se dărâme. Sunt monumente de arhitectură, în zona aceea. Sunt foarte multe imobile proiectate de celebrul arhitect Horia Creangă. Aveți cunoștință de existența unor proiecte care vizează zona aceasta? Asta era întrebarea”, a insistat Hazarian.

Nicușor Dan, din nou repetent


Primarul general al Capitalei Nicușor Dan nu a putut răspunde cu precizie la interpelare lui Constantin Hazarian, dar a spus că modificarea legislației în domeniul consolidării ar face „criteriile mai dificile”:


„Ăăă… acolo unde… după cum știți, s-a schimbat legea consolidării, recent… Ăăă… și… ăăă… este nevoie de… AMCCRS a depus cereri de cam… 80-90 de milioane de euro pentru consolidări de diferite imobile, și publice și rezidențiale… Pentru că s-a schimbat legea consolidării. Și legea consolidării din momentul ăsta vorbește de o finanțare integrală de către stat a consolidării… Criteriile sunt mai dificile. Cam asta este, dar domnul director (… al AMCCRS n.r.) poate să ne spună mai multe„, a explicat Nicușor Dan.


În context, ar trebui amintit faptul că, de doi ani de zile, consolidarea imobilelor expertizate și încadrate în clasa întâi de risc seismic, cu bulină roșie, cum mai sunt cunoscute, bate pasul pe loc, în Capitală. 
Astfel, din cele 11 șantiere de consolidare preluate de la fosta administrație, deși au fost terminate lucrările de consolidare propriu-zise și au mai rămas de efectuat numai lucrări de închideri și finisaje, doar trei imobile sunt complet închise și numai într-un singur imobil, cel din Strada Spătarului 36 proprietarii au putut reveni în apartamentele lor.


Administrația pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) încă întreprinde demersuri pentru a prelua restul șantierelor de consolidare de la Compania Municipală de Consolidări aflată în faliment, conform șefului AMCCRS, Răzvan Munteanu. 

VIAClaudiu ADAMESCU
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentAngel Tîlvăr este propunerea PSD pentru conducerea Ministerului Apărării
Articolul următorMonede din metal prețios oferite polițiștilor gălățeni drept mită