Foto: Facebook/Marius Constantin Budăi
Foto: Facebook/Marius Constantin Budăi

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Muncii a abordat problema eliminării pensiilor speciale.

Budăi a explicat că, în prezent, sunt purtate ultimele discuții cu Banca Mondială şi cu ministerele de resort.

De asemenea, Marius Budăi a precizat că, în prima parte a lunii septembrie vor fi purtate discuții, conform memorandumului aprobat în Guvern, cu toți miniştrii care fac parte şi care au în coordonare indemnizaţii şi pensii stabilite şi plătite în baza unei legi speciale.

Budăi consideră că pensiile militarilor nu intră categoria pensiilor speciale

Ministrul a venit și cu informații referitoare la pensiile militarilor, declarând că aceste venituri nu reprezintă pensii speciale.

 “Din punctul meu de vedere şi din ceea ce am văzut în practica internaţională şi mai ales în studiind legislaţiile din statele membre NATO, pensiile militare nu sunt pensii speciale”, a transmis Marius Budăi, potrivit Știri pe Surse.

Ministrul Muncii, despre tăierea pensiilor speciale ale magistraților: “A fost o discuţie şi este o discuţie intensă şi uzitată foarte mult din punct de vedere politic”

Această decizie a fost luată demult tare. Nu cred că cineva trebuie să aibă o pensie care să depăşească salariul preşedintelui, aşa cum a spus şi Marcel Ciolacu, şi mai ales o pensie care să depăşească salariul în plată. Şi atunci aceste discuţii sunt pe masa coaliţiei, sunt în acel comitet la care făceam referire anterior, memorandumul aprobat în Guvern şi venim cu soluţii”, a mai transmis ministrul Muncii.

Articolul precedentIohannis, de Ziua Limbii Române: ”Este sărbătoarea celor care, oriunde s-ar afla, gândesc, vorbesc şi simt româneşte”
Articolul următorCTP: ”În galeria monștrilor de la conducerea URSS, Gorbaciov a fost singurul om”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time