Dragoste și armonie completă între PSD și ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu fiind aproape de câte ori este nevoie. Nici nu se mai știe de ce s-au certat vreodată și au renunțat la alianță, însă acum este cert că parlamentarii ALDE nu se vor mai dezice de PSD. Se apropie și alegerile, așa că declarațiile curg. Invitat la Gândul LIVE, Tăriceanu a spus răspicat că PSD va fi sprijinit inclusiv în ceea ce privește moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Și apoi, om mai vedea. „Această pandemie a revelat slăbiciunile tuturor țărilor. Nu mai e timp să așteptăm. La mijlocul lunii august va fi depusă moțiunea de cenzură și parlamentarii ALDE o vor vota. Vrem să ținem în continuare un guvern nătâng? Ce să așteptăm? Să ajungem într-o situație dramatică? Acest guvern trebuie să plece”, a spus Călin Popescu Tăriceanu pentru sursa citată.

Liderul ALDE a vorbit la Gândul LIVE și despre planurile legate de alegeri, chiar dacă a subliniat că „Nu cred că este un capăt de țară dacă întârziem 2-3 luni”. Între timp, ALDE își dorește un acord politic cu PSD. „Are două componente. Prima se referă la susținerea unor candidați la președințiile județene și la consiliile locale. Acest lucru nu exclude posibilitatea ca în anumite județe organizațiile noastre și ale PSD să meargă pe liste independente. Noi dorim să facem aceste alianțe cu PSD, astfel încât să putem să promovăm valorile și principiile liberale. Astfel de alianțe vor continua să se facă până când expiră termenul pentru depunerea listelor”, a explicat acesta.

Articolul precedentDupă 86 de zile, CNCAN a catadicsit, în sfârșit, să dea avizul computerului tomograf de la „Matei Balș”
Articolul următorTalcioc electoral la Vâlcea. PSD face casă bună cu PER, dar în avantajul cui?