Situația computerului tomograf de la Institutul „Matei Balș” pare să se fi clarificat astăzi, după 86 de zile lungi de așteptări a autorizației pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear. În plină pandemie, când un astfel de intrument medical ar fi putut fi de real ajutor medicilor infecționiști de la Institut, autoritățile competente au tergiversat acordarea avizelor, în detrimentul populației, catadiscind, totuși, astăzi să-și facă treaba.

Dan Tudorache: „De azi, computerul tomograf de la Institutul “Matei Balș” este funcțional!

„De azi, computerul tomograf de la Institutul “Matei Balș” este funcțional!
Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a emis autorizația de funcționare.
Pe 6 mai achiziționam, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID 19. Acesta a fost amplasat în curtea Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, pentru a fi folosit de medicii de aici.”, a declarat Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

„De atunci (de 86 de zile, mai exact), am așteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: Autorizația pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizația de funcționare.
Începând de azi, acest computer tomograf performant va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei, aflată în dotarea specialiștilor institutului.
Le urez succes și cât mai multe cazuri testate și negative!”, a mai spus Dan Tudorache.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPeste 100 de apartamente din cadrul unui proiect imobiliar al Primăriei Capitalei vor fi repartizate în toamnă
Articolul următorPSD se poate baza pe ALDE la moțiunea împotriva guvernului, iar Tăriceanu știe și când ar trebui depusă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.