Drumul Mortii
Drumul Mortii. Sursa foto: Gazeta de Dambovita

Pe o porțiune periculoasă a drumului DN28, care face legătură între municipiile Roman de Iași, se desfășoară lucrări de montare de parapete pe rulouri. Anunțul a fost făcut de către Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”, care are ca membri angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Lucrările au început din luna aprilie și sunt în desfășurare, sectorul de drum fiind selectat în urma analizării mai multor tronsoane pe care au avut loc accidente.

Proiectul reprezintă un sistem de protecție inovativ realizat pentru evitarea evenimentele rutiere mortale.

Sistemul de protecție este rar întâlnit, soluția fiind implementată pe puține drumuri publice. ”Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel eliminat riscul coliziunii frontale.

Lucrările de montare a parapetelor se realizează între localitățile Războieni și Bălțați din județul Iași, pe DN28, numit și „drumul morții”. Acestea au început la sfârșitul lunii aprilie și sunt încă în desfășurare. Măsura face parte dintr-un proiect al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la nivel național, pentru reducerea riscului de accidente rutiere grave pe anumite sectoare de drum”, anunță sindicatul.

Semnalul de alarmă al sindicatului drumarilor

DN 28 este un drum național din România care face legătura între Roman, Iași și granița cu Republica Moldova prin Albița. Pe acest drum au loc multe accidente rutiere soldate cu zeci de morți și răniți, Cauzele producerii accidentelor sunt neadaptarea  vitezei, depășirea liniilor continue, oboseala  la  volan și neatenția la ceilalți participanți la trafic. Pe unele sectoare de drum cu risc crescut de producere a accidentelor, a fost suplimentată semnalizarea rutieră verticală, fiind amplasate indicatoare rutiere de reglementare pentru reducerea vitezei de circulație. Un exemplu în acest sens este sectorul dintre localitățile Lețcani și Podul Iloaiei).

”În ciuda măsurilor întreprinse de DRDP Iași – SDN Iași, din cauza nerespectării regulilor de circulație de către participanții la trafic, pe sectorul dintre Săbăoani și Municipiul Iași, se produc în continuare accidente rutiere grave, soldate cu morți și răniți. Aici sunt necesare  variante  de  centuri ocolitoare ale zonelor  aglomerate (exemplu: o varianta ocolitoare a orașului Podul Iloaiei, unde în unele zile cozile la intrare și ieșirea din oraș sunt de câțiva km)”, susține Sindicatul Drumarilor.

Klaus Iohannis, anunț despre schimbarea sistemului de impozitare

Articolul precedentCoordonatorul comunicării din USR Brașov: „Acest partid s-a dus în gard și se îndreaptă spre irelevanță”
Articolul următorConsens la nivelul UE: se renunță la 90% din importul de petrol din Rusia până la sfârșitul anului