Mungiu Pippidi, îngrijorată de amestecul „cotrocenist”

„Ca omul imparțial, nu am preferințe, dar vă fac martorii îngrijorării mele că amestecul cotrocenist de asemenea proporții, cu instrumentarea frankensteiniană a lui Florin Vasilică Cîțu, e curat neconstituțional”, a spus aceasta

Foto: Captură video

Analistul politic, Alina Mungiu Pippidi, este de părere că președintele Klaus Ioahnnis s-ar implica în procesul de guvernare mai mult decât ar fi cazul, astfel că, potrivit acesteia, „operația la care asistăm e mai degrabă aceeași veche sinistră farsă constituțională prin care ocupanții de la Cotroceni, deși prin litera legii desprinși de vechile lor partide care i-au propulsat acolo luptă de fapt cu tot armanentul din dotare să aibă controlul absolut asupra acestora”, scrie aceasta.

Alina Mungiu Pippidi: „Mereu și mereu vedem aceleași consecințe nefaste ale semiprezidențialismului”

„L-am văzut pe Iliescu luptînd cu Năstase, pe Băsescu lichidînd tripleta BVB cu ajutorul Elenei Udrea și a lui Coldea, mereu și mereu vedem aceleași consecințe nefaste ale semiprezidențialismului, președinți care nu se pot resemna să devină neutri politic”, a mai Mungiu Pippidi, adăugând că președintele Iohannis ar fi depășit limite pe care nu le depășise nici măcar Traian Băsescu, nu le-ar fi depășit, este de părere aceasta.

Mihai Tudose are rețeta fericirii

Autodeclarându-se un om imparțial, Alina Mungiu Pippidi susține că nu ar avea preferințe, atunci când vine vorba despre culoarea partidului politic aflat la guvernare, însă adăugă că, în momentul de față, se declară îngrijorată din pricina „amestecului cotrocenist de asemenea proporții, cu instrumentarea frankensteiniană a lui Florin Vasilică Cîțu, e curat neconstituțională și cu puține șanse de a ajuta o transformare veritabilă spre un PNL mai meritous și mai performant. Sigur însă produce un Klaus Iohannis și mai puternic”, mai scrie Alina Mungiu-Pippidi, pe romaniacurata.ro.

Comentariul analistului politic vine în urma marelui anunț de ieri, potrivit căruia premierul Cîțu a intrat, în mod oficial, în cursa pentru președinția Partidului Național Liberal, împotriva lui Ludovic Orban. Congresul PNL va avea loc în data de 25 septembrie, dată la care se va stabili, prin vot, noul lider al liberalilor. De menționat că Florin Cîțu se bucură de susținerea multor nume sonore, printre care, posibil, și de cea a președintelui Klaus Iohannis, relatează sursele.

Articolul precedentMihai Tudose are rețeta fericirii
Articolul următorKelemen Hunor s-a prins, în sfârșit, că cetățenii din mediul rural nu se uită pe Facebook
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.