Oil Terminal
Oil Terminal - Foto profit.ro

Acționarii se luptă din răsputeri pentru controlul companiei petroliere

La început perceput ca o glumă, acționarul necunoscut de 97 de ani de la Oil Terminal a devenit un adevărat cuțit în coasta statului român, care deține controlul companiei constănțene. “Moșul” a solicitat nu mai puțin decât schimbarea modului de administrare a companiei în sistem dualist, o soluție des utilizată în occident, dar care nu este văzută cu ochi buni la noi.

“Art. 1 Cu 78,0851% din drepturile de vot ale acționarilor prezenți/reprezentați, se respinge propunerea acționarului Dumitrescu Valentin Sebastian de schimbare în viitor a formei de administrare a societății de la sistemul unitar la sistemul dualist.

Art. 2 Cu 78,0851% din drepturile de vot ale acționarilor prezenți/reprezentați, se respinge propunerea acționarului Dumitrescu Valentin Sebastian de desemnarea unui Consiliu de Supraveghere format din 7 membri.

Art. 3 Cu 78,0851% din drepturile de vot ale acționarilor prezenți/reprezentați, se respinge propunerea acționarului Dumitrescu Valentin Sebastian de împuternicire a actualului Consiliu de Administrație al societății în vederea demarării, susținerii și finalizării procedurii de selecție a candidatilor la funcția de membru în cadrul viitorului Consiliu de Supraveghere, în termen de maxim 2 luni calendaristice de la momentul adoptării hotărârii.

Citește și Interviu cu Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin

Art. 4 Cu 78,0851% din drepturile de vot ale acționarilor prezenți/reprezentați, se respinge propunerea acționarului Dumitrescu Valentin Sebastian de convocare de către actualul Consiliu de Adminstrație al societății a unei noi ședințe AGEA în termen de maxim 1 lună de la momentul finalizării listei privindpotențialii candidați la funcția de membru în cadrul viitorului Consiliu de Supraveghere”, au decis pe 28 mai acționarii reuniți în ședință extraordinară.

Administrarea dualistă, sperietoarea directorilor

Dumitrescu Valentin Sebastian a solicitat încă din vara anului trecut schimbarea formei de administrare a societății de la sistemul unitar la sistemul dualist, precum și aprobarea, de principiu, a desemnării unui Consiliu de Supraveghere format din șapte membrii. Se pare încă actualei conduceri a companiei nu-i surâde deloc ideea implementării sistemului dualist, care prevede formarea unui structuri de supraveghere independente de echipa managerială a companiei și cu puteri depline asupra acesteia.

Sebastian Valentin Dumitrescu este născut pe 20 ianuarie 1923 și este cel mai spectaculos jucător român la Bursa de Valori Bucureşti. Bărbatul despre care nimeni nu ştie cine este, de unde a apărut şi cum îşi permite să jongleze cu acţiuni de milioane de euro la Oil Terminal, a achiziționat treptat acțiuni ale companiei de pe piața de capital și a ajuns să dețină16,73% din Oil Terminal.

Compania constănțeană (simbol bursier OIL) este controlată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care deține 59,62% din acțiuni, și are aproape 1.000 de angajați. Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 85,6 milioane lei.

Ziarul de Investigatii

Articolul precedentComerțul online cu fake-uri, o industrie înfloritoare
Articolul următorAcționăm responsabil, în echilibru cu natura!