Acționarii societății au decis să împartă tot profitul din anii anteriori

Ultima strigare înainte de criză este pe bani buni la Gastronom SA Buzău. Înființatã în baza Legii nr. 15/1990 prin reorganizarea Intreprinderii Comerciale de Stat pentru Alimentatie Publicã Buzău, compania trăiește bine mersi din închirierea spațiilor und eodinoară au funcționat bistrouri, baruri și cofetării comuniste. Cele 31 de spații pe care la deține aduc în fiacare an bani frumoși, cel puțin asta reiese din raportările administratorilor către piața de capital. Acționarii rețelei de foste bistrouri au decis să împartă profitul după cum urmează: “1.132.401,51 lei, profit net 2019, pentru dividende; 1.752,09 lei, din profit neperartizat anii anteriori pentru dividende; 1.410.028,80 lei din rezultatul reportat, reprezentând surplus realizat din rezerve reevaluate, prin schimbarea destinației acestuia, pentru dividende. Valoarea dividendului este de 8,30 lei/acțiune. Art.3. Se aprobă data de 18 mai 2020 ca data plății dividendelor cuvenite acționarilor”, se arată în raportul acționarilor către piața de capital. Cei mai mulți bani vor ajunge la SIF Transilvania, care deține 70,2 % din acțiuni (215.453 părți sociale), DDN Global SRL, cu 32.534 acțini, respectiv 10,6% din pachet și Broadhurst Investments Limited, cu 31.534 acțiuni reprezentând 10,3%. Cu totul vor fi împărțte 2, 5 milioane lei.

De vânzare

31 de locații, doar patru libere

Deși piața imobiliară din Buzău nu a mers deloc bine anul trecut, atât ca număr de imobile contractate, cât și ca tarife, se pare că fosta intreprindere de alimentație publică a trecut cu bine perioada de regres. Potrivit situației de pe site- ul oficial al Gastronom, doar patru locații, două baruri, un restaurant și sediul administrativ, sunt libere la închiriat. Restul până la 31 produc bani. Dacă mai luăm în calcul că, în ultimii ani, numărul salariaților nu a fost mai mare de cinci, cheltuieli minime deci, rezultă o afacere destul d eprofitabilă pe timp de criză. Rămâne de văzut cum se va descurca compania anul acesta în condițiile unei veri turistice ratate și cu locații de alimentație publică închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Articolul precedentTransportul public din Bucuresti, redus din nou. „STB va aloca pe fiecare linie un numar de vehicule corespunzător cererii de transport, dar si in concordanta cu gradul de încarcare”, asigura Gabriela Firea
Articolul următorAnchetă pentru morții de coronavirus de la Suceava. „Există indicii că aceste decese sunt în legătură cu activitatea ilicită desfăşurată de funcţionarii publici din sistemul medical”