Virgil Musta

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a precizat că pandemia reprezintă „un cataclism biologic” ce s-a transformat în ultimii doi ani într-un „război mondial” în sferă medicală, socială și economică.

Totodată, medicul le mulțumește tuturor celor care au fost pe „front”  de la debutul pandemiei și oamenilor care au ascultat sfaturile medicilor, ajutând astfel în lupta dificilă de a salva vieți.

„Fără voi, lupta noastră, a specialiştilor din acest domeniu medical ar fi fost mult mai dificilă, iar rezultatele net inferioare”, a scris medicul în mesajul său.

 Virgil Musta: „Vor urma din nou momente dificile”

De asemenea, Musta a mai susținut că pe lângă activitatea din spital, munca de a informa corect cetățenii a reprezentat o misiune dificilă din cauza știrilor false, ce au complicat foarte mult acest efort de a depăși pandemia.

„Este încă o luptă, foarte dificilă, pe care a trebuit şi trebuie să o ducem în continuare. Dar, nu ne dăm bătuţi. Printr-o informare continuă, din surse avizate, vom şti ce putem face şi ce este mai bine pentru noi şi pentru cei dragi nouă”, a mai precizat medicul, relatează news.ro. Mai mult, medicul a amintit că zeci de persoane grav bolnave au regretat că nu au ascultat sfaturile specialiștilor, lăsându-se pradă știrilor false.

Virgil Musta a mai spus că țara noastră va depăși cu pierderi de vieți omenești valul cinci al pandemiei.

„Îl vom depăşi şi pe acesta, dar, din nou, cu pierderi de vieţi omeneşti, deşi multe dintre aceste pierderi ar putea fi clar evitate dacă deciziile individuale ar fi cele responsabile, încă de pe acum. Depinde de fiecare dintre noi”, e de părere medicul.

Virgil Musta a recomandat românilor să respecte măsurile de protecție deja cunoscute și să se informeze din surse credibile despre noutățile terapeutice apărute.

„Avem deja o experienţă concretă prin care am trecut împreună, haideţi să folosim tot ceea ce ne-a ajutat până acum, tot ceea ce specialiştii încearcă permanent să îmbunătăţească legat de mijloacele de eradicare a acestei pandemii şi…va fi bine! Vă mulţumesc şi vă urez un an nou cu sănătate şi multe bucurii!”, a concluzionat Virgil Musta. 

Medicul Virgil Musta cere lockdown pentru stoparea pandemiei

Articolul precedentRomânia, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe
Articolul următorEuroparlamentarul Negrescu se consideră „vinovat” pentru fondurile alocate Educației prin PNRR
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.