Sursa foto: Romania TV

În fiecare an, stațiunile de pe Valea Prahovei sunt luate cu asalt de români pentru a petrece Revelionul alături de cei dragi. Coada de mașini începe din localitatea prahoveană Nistorești, iar mulți șoferi se plâng că prin Comarnic ori Bușteni se circulă bară la bară.

Pe sensul de urcare către zona montană a DN 1 Ploiești-Brașov se înregistrează valori crescute de trafic, precizează centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Românii se pregătesc de Revelion

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare, să-și planifice foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă, luând în considerare și folosirea unor rute alternative, și să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, dacă urmează să circule pe tronsoane acoperite cu zăpadă, gheață sau polei”, transmite Infotrafic.

Aglomerație pe DN1 a fost și la întoarcerea acasă a turiștilor după ce au sărbătorit Crăciunul în stațiunile de pe Valea Prahovei.

Polițiștii recomandă șoferilor să manifeste înțelegere și disciplină în trafic și să circule cu atenție sporită. Mai mult, conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului pentru fluidizarea circulației.

Aproximativ 25.000 de polițiști vor fi mobilizați în perioada Revelionului

Mai mult, în fiecare zi vor acționa în medie 1.500 de polițiști rutieri,mobilizarea maximă fiind joi, vineri şi duminică, când se așteaptă valori mari de trafic. De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că în noaptea de Revelion vor fi organizate 60 de evenimente publice la care sunt așteptați peste 120.000 de persoane.

De asemenea, pe sectoarele de drum cu risc crescut de accident, polițiștii vor acționa cu aproape 300 de aparate de radar.

Anul acesta, al doilea Revelion petrecut pe timp de pandemie vine cu mai puține restricții. Astfel, în noaptea de Anul Nou, restaurantele pot rămâne deschise peste program, iar persoanele nevaccinate vor putea circula pe timp de noapte.

Cu toate acestea, limita de ocupare în cazul restaurantelor rămâne de 50%, iar barurile și cluburile rămân închise și de Revelion.

Reamintim că cei care vor să petreacă Anul Nou departe de casă se pot caza și în unitățile turistice, dacă dețin un test cu rezultat negativ.

Arafat, îngrijorat de petrecerile de Revelion

Articolul precedent30 decembrie, în România: Sfârşitul monarhiei și abdicarea regelui Mihai I
Articolul următorGabriela Firea: „Statul a eșuat în misiunea sa de a apăra această categorie fragilă din care fac parte copiii și adolescenții”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.