Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Într-o postare publicată pe blogul personal, Adrian Năstase este de părere că intrarea social-democraţilor la guvernare ar putea duce la numeroase confilcte politice.

Fostul lider PSD susţine că partidul ar putea pierde electoratul dacă nu va reuși să impună politici sociale care să mulțumească populația.

Deşi consideră că intrarea PSD la guvernare vine într-un context nefavorabil, Năstase se aşteaptă de la social-democraţi să vină cu măsuri concrete.

Năstase dă vina pe USR pentru că ar fi “înăsprit” guvernarea din România

Poți asista nepăsător la adâncirea crizelor în care guvernul coaliției anterioare adusese țara? Poți asista nepăsător la orientarea anti-națională pe care, mai ales componentă USR, o imprimase guvernării? Evident că nu”.

De asemenea, fostul premier insistă asupra faptului că propunerile din domeniul economic și social vor face diferența. Mai mult, acestea vor genera încredere și speranța.

Va fi complicat. Opoziția din parlament, formată din AUR și USR, se va mobiliza și va radicaliza segmentele de nemulțumiți din populație. Pe de altă parte, insuccese parțiale vor genera reacții de opoziție internă în Psd și Pnl. Deocamdată, s-a pus la punct un mecanism de funcționare a coaliției la nivel central. Ce se va întâmplă însă la nivel local? În anumite județe/localități, s-au construit anumite majorități. Acestea nu vor urma, în mod necesar, înțelegerile de la centru” se arată în postarea de pe blog.

Adrian Năstase: “Va urma o perioadă complicată”

Fostul preşedinte PSD a afirmat că este nevoie de construirea noului buget şi de gestionarea măsurilor de reformă, măsuri cuprinse în PNRR.

Adrian Năstase a adăugat că noul guvern va trebui să gestioneze nu doar crizele existente, ci și pe cele care vor apărea în domeniul sanitar, economic si social.

Articolul precedentZiua de 30 noiembrie: semnificaţii istorice, politice, culturale şi religioase
Articolul următorRafila exclude lockdown-ul de sărbători
Jurnalist full-time / Pesimist part-time