Prefectul Constanței, despre pelerinajul de Sfântul Andrei: „Vor fi amendați”

În ciuda restricțiilor și recomandărilor autorităților, ÎPS Teodosie și-a văzut visul cu ochii și a organizat pelerinajul de la Peştera Sfântului Apostol Andrei, din localitatea Ion Corvin, județul Constanța, dând naștere unui întreg șir de nerespectare a regulilor: preoți fără mască și care nu respectă distanțarea fizică, cea atât de necesară perioadei în care trăim. Mai mult decât atât, o coadă impresionantă de mașini, aparținând credincioșilor, s-a format în perimetrul peșterii unde se organizează pelerinajul.

Jandarmeria Română: „Vă asigur că nu am fost niciodată ezitanți în aplicarea legii”

„Nu există o măsură complementară de interzicere a accesului. Ceea ce se întâmplă este o contravenție, fiecare cetățean riscă să fie sancționat. Nu putem vorbim încă despre amenzi. Măsurile vor fi luate în urma unor decizii ale comandantului. Vor fi decizii unitare care să ne ajute să nu avem incidente (…) Vă asigur că nu am fost niciodată ezitanți în aplicarea legii și nu vom face nici de data asta acest lucru”, a declarat reprezentantul Jandarmeriei Române.

La rândul său, Prefectul județului Constanța, Silviu Ioan Coșa a susținut cele declarate de reprezentarul Jandarmeriei, adăugând că amenzile vor fi aplicate „mai devreme sau mai târziu”.

„Nu, nu poate să participe oricine la pelerinaj, restricția există în continuare, tocmai de aceea organele de ordine au procedat la legitimarea celor care doreau să participe la pelerinaj, iar datelor celor care nu erau din interiorul localității Ion Corvin sau nu aveau dreptul să participe întrucât erau membri ai clerului au fost preluate, urmând ca ulterior, în termenul legal, să se producă și sancționarea contravențională a acestora. Vor fi amendați, mai devreme sau mai târziu”, a spus Silviu Ioan Coșa, Prefectul județului Constanța.

Aronganța lui Mache, direct proporțională cu neputința autorităților

„De-a lungul zilei nu au fost mai mult de 400 de oameni, la slujbă au asistat undeva la 300 de oameni, care au respectat normele sanitare, erau pe punctele acelea trasate de preoții de acolo împreună cu organele de ordine publică. Persoanele care au dorit să urce la acest pelerinaj au fost lăsate să treacă, după ce li s-a adus la cunoștință faptul că sunt pasibile de o sancțiune contravențională. Numărul celor care nu au respectat prevederile legale în acest sens e puțin peste 100. La momentul de față, având în vedere imaginile pe care le-am urmărit, vă pot garanta că nu a existat absolut niciun risc de contaminare”, a mai spus prefectul Coșa.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDoi foști miniștri ai Justiției, în corzi. Ana Birchall și Tudorel Toader își transmit mesaje pe Facebook
Articolul următorTomac reacționează după ce Ponta a prezis că PMP nu intră în Parlament: „Orice ați face tot 4% veți lua”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.