Aronganța lui Mache, direct proporțională cu neputința autorităților

Pe sistemul „azi îți dau un deget, mâine îmi iei toată mâna”, ÎPS Teodosie, zis și „Mache” în Epoca de Aur, răsucește încheietura autorităților, cu gândul precis de-a izbândi. Că n-o fi, doar, prima dată când izbândește. Rețeta e una sigură, testată și retestată de acesta până la refuz. O rețetă a nesimțirii și a trecutului tupiliș pe sub masă, din aproape în aproape, până ajungi direct… pe masă, pe care te-ai suit cu bocancii dumnezeiești, cei cu care obișnuiești să închizi gurile contestatarilor tăi.

Nu-i luare de mită și nici fals intelectual, e pogorârea Duhului Sfânt peste Tomis

Dacă ar fi să-l întrebi pe ÎPS Teodosie, ți-ar spune că toate „fărădelegile” acestuia n-au fost decât o altă metodă a autorităților de a opri pogorârea Duhului Sfânt peste Tomis. De altfel, în 2009, din lipsă de probe, procurorii clasau dosarul care îl viza, cel legat de luate de mită și fals intelectual. În 2019 începea un alt dosar în care acesta era vizat de infracțiuni de mărturie mincinoasă și abuz în serviciu în formă continuată, iar în septembrie Curtea de Apel Constanța constata neregularitatea rechizitoriului emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Să nu uităm, desigur, despre certitudinea colaborării cu Securitatea, sub pseudonimul Mache, CNSAS aducând dovezi grăitoare în acest sens.

Justiția a respins pretențiile ÎPS Mache ca toți tomitanii și chiar toată țara să se adune în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei, în vreme ce Constanța e în carantină. Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, amenințându-i pe cei care «nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, bazată pe necunoscuți specialiști», cu o revoluție ca-n ’89. Adică, «Șică, am să-ți torn o revoluție, da, o revoluție, de să mă pomenești”. În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securiști cu strigătul: «Fraților, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!»

Cristian Tudor Popescu

An de pandemie, cu pelerinaj să fie

Anul 2020 s-a lăsat cu pelerinaje, cu slujbe în biserici – contrar recomandărilor autorităților, cu încălcarea restricțiilor și, în general, cu foarte mult sfidare din partea lui ÎPS Teodosie. Dacă într-o primă instanță BOR-ul decidea să nu se implice în micile „nebunii” ale acestuia, ulterior anunța, prin porta-vocea Vasile Bănescu, că are de gând să-i țină trena.

Pelerinajul de la Sfântul Andrei a fost interzis de autorități, fapt care n-a părut să-l împiedice pe ÎPS Teodosie, acest anarhist biblic îmbrăcat în haine preoțești ornate cu belșug. Cuvinte tăioase rostite mieros, apel la o credință falsă și manipulare exercitată cu tact – cam așa ar putea fi descris, în câteva cuvinte, ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie și anarhia

„Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a spus ÎPS Teodosie, invitându-i la peștera Sfântului Andrei pe cei mai înalți oficial ai țării. Printre invitați s-a numărat chiar Prefectul Constanței, cel care a răspuns invitației elegant (poate mai elegant decât ar fi fost cazul), menționând că nu are cum să dea curs acesteia, întrucât nu locuiește în localitatea Ion Corvin, drept pentru care, în contextul carantinei, nu poate părăsi localitatea.

În cursul zilei de astăzi ÎPS Teodosie a fost oprit, de asemenea, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin. În ciuda hotărârii definitive a Tribunalului Constanța:

Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 – 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanții Arhiepicopia Tomisului prin Arhiepiscopl Tomisului- Înalt Preasfințitul Teodosie Petrescu (… ) în contradictoriu cu pârâții Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, Prefectura Județului Constanța, prefectul județului Constanța și Inspectoratul pentu Situații de Urgență Constanța. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

se arată în comunicatul Tribunalului Constanța

În mod cert și trist, dincolo de recomandări prietenești, restricții și alte componente legale pe care Mache nu dă doi bani, acesta va reuși, ca de fiecare dată, să facă ce-și dorește, mizând pe credința oarbă a celor care nu fac diferența dintre Dumnezeu și biserică.

Autoritățile vor continua să interzică, ÎPS Teodosie va continua să ignore, iar cele blamate vor fi tot autoritățile.

Ziarul de Investigație

Articolul precedentEpoca ”de aur” din 2020: copii desculți și spitale construite din donații
Articolul următor5 motive pentru care PNL e un partid prost
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.