petrica paraschiv arestat

Un ofițer de poliție din Reghiu a fost reținut ieri, iar astăzi va fi prezentat Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzat de trei fapte de trafic de influență și șantaj. Procurorii anticorupție spun despre Florin Roberto Raica, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș – Poliția municipiului Reghin – Biroul Ordine Publică, că a cerut și primit bani de la trei persoane pentru a le „rezolva” dosarele penale la regimul circulației, ba chiar și-ar fi amenințat un coleg după ce faptele sale s-au aflat. Ulterior, pe fir au intrat polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș.

În perioada 29 aprilie – mai 2020, inculpatul Raica Florin Roberto, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins de la trei persoane, cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației, sumele de 6.750 euro și 3.300 lei, din care a primit 1.750 euro și 3.300 lei.
În schimbul banilor, inculpatul ar fi promis că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Institutului de Medicină Legală și că îi va determina să stabilească valori ale alcoolemiei sub limita legală în dosarele în care persoanele respective erau cercetate. De asemenea, inculpatul ar mai fi promis și rezolvarea favorabilă a cauzelor respective, concretizată prin încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției cu amânarea aplicării pedepsei (scopul final fiind obținerea permiselor de conducere într-un timp foarte scurt).
La data de 14 octombrie 2020, inculpatul Raica Florin Roberto ar fi amenințat un coleg de serviciu (agent de poliție) că va face publice mai multe probe compromițătoare în legătură cu săvârșirea, de către acesta, a unor presupuse fapte de natură penală sau disciplinară. Pentru a nu fi divulgate presupusele probe, agentul ar fi trebuit să convingă anumite persoane să înceteze să mai facă afirmații în legătură cu conduita infracțională a ofițerului Raica Florin Roberto”, au comunicat procurorii anticorupție.