Victor Ponta îl laudă pe Cîțu, chiar dacă speră să-i pice guvernul

Îl apreciază dar îl vrea plecat.

Sursa Foto: Gândul
Sursa Foto: Gândul

Într-un mod absolut suprinzător, Victor Ponta, liderul PRO România, a reușit să-i laude pe premierul Florin Cîțu, însă și pe ministrul Educație, Sorin Cîmpeanu. Mai exact, fostul lider PSD se declară mulțumit de decizia celor doi de a lăsa școlile deschise în această perioadă, când incidența a sărit de 6 la mia de locuitori.

Victor Ponta: „Vreau să zic și un lucru de bine, bravo lor, Sorin Cîmpeanu și Cîțu”

Victor Ponta a mărturisit că, având copii, știe foarte bine că școala online, desfășurată și anul acesta, ar fi reprezentat „o catastrofă”. „Eu sper să nu se închidă nici HoReCa. Iohannis ar trebui să spună că în decembrie a greșit și să lase PSD la guvernare. M-am uitat pe sondaje, PSD a crescut. PSD ar trebui să facă guvern acum, să pună premier, pe principiul USL. Să pună mână să se scoată din criză împreună. Moțiunea trece marți. Eu nu mai cred nimic despre Iohannis. E important ce cred cei care l-au votat pe Iohannis. Pe mine nu mă dezamăgește, ci pe cei care l-au votat. El trebuia să facă un lucru normal. Să iasă să spună că a greșit că a pus guvern USRPLUS-PNL. Ar trebui să pună PSD să facă guvern”, a adăugat Victor Ponta.

Liderul PRO România a vorbit, de asemenea, și despre situația Guvernului Cîțu

„Problema e că la alegeri anticipate, încă cel puțin șase luni România nu e guvernată. Ne trebuie un guvern azi, mâine. Un guvern care să nu se preocupe de altceva. Marți seară, dacă trece moțiunea de cenzură, Iohannis trebuie să pună un alt premier în funcție. Exemplul de așa-zisul guvern de tehnocrați, cum a fost cel cu Cioloș, a fost cel mai prost guvern de până acum. Nimeni nu poate fi tras la răspundere. PSD poate face alianță cu PNL. Eu am lucrat foarte bine cu liberalii”, a mai spus Victor Ponta, în această seară.

Cu toate că îi apreciază pe Florin Cîțu și pe Sorin Cîmpeanu, Ponta speră ca Guvernul să pice, totuși. „Acest Guvern nu mai există, la 45 de zile după ce miniștrii pleacă, cei interimari nu mai au voie să semneze. Domnul Cîțu ar trebui să demisioneze și dacă va fi așa trebuie să vedem ce punem în loc”.

Citește și: Voiculescu a publicat documentul care atestă că Florin Cîțu „ar fi putut salva mii de vieți”

Articolul precedentVoiculescu a publicat documentul care atestă că Florin Cîțu „ar fi putut salva mii de vieți”
Articolul următorCNSU a decis: masca devine obligatorie și în spațiile deschise, accesul la activități se face doar celor vaccinați ori trecuți prin boală, iar școlile rămân deschise
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.