DIICOT

Un adolescent de doar 15 ani este cercetat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism pentru o infracțiune gravă, fiind principalul suspect într-un dosar legat de amenințări cu bombă trimise mai multor instituții publice.

Informațiile au fost făcute publice de anchetatori, cu mențiunea că adolescentul este acuzat în acest moment de ameninţare în scop terorist.

Potrivit Codului penal, pedeapsa pentru această infracțiune este „închisoarea strictă de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Amenințările cu bombă, chiar dacă s-au dovedit a fi false, au fost luate în serios. Spre exemplu, în aprilie, sediul Curții de Apel București a fost evacuat, fiind totodată aplicate restricții de trafic în zonă, după ce polițiștii au primit o amenințare cu bombă prin apel la 112, respectiv că „într-o instituţie publică din Sectorul 4 ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv”.

Suspectul de 15 ani este însă bănuit că trimitea e-mailuri de amenințare:

Urmare activităţilor investigative derulate de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurile subordonate, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, a fost identificată persoana care a conceput şi transmis, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii şi autorităţi publice, dar şi ale unor persoane juridice din România, mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor dispozitive explozive.

Făptuitorul este minor în vârstă de 15 ani, cetăţean român. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare în scop terorist prevăzută de art. 32 alin.4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului”, a transmis DIICOT.

Articolul precedentClotilde Armand, suspectă într-un dosar penal. PSD: „USR să aplice rapid principiul „Fără penali în funcții publice” în cazul colegei lor”
Articolul următorMarcel Ciolacu nu îl mai vrea în PSD pe primarul din Crevedia