Clotilde-Armand-Foto-zin.ro
Clotilde-Armand-Foto-zin.ro

Clotilde Armand este cel mai nou suspevt într-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Astăzi, ea a fost audiată la parchet, ancheta demarând după ce Agenția Națională de Integritate a sesizat organele competemte în toamna anului trecut, în legătură cu încălcarea regimului conflictului de interese și cel al incompatibilității.

La acel moment, ANI detalia că „a reținut încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese, precum și existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, în cazul Primarului Sectorului 1 al Mun. București, Armand Clotilde Marie Brigitte”.

Cauza are legătură cu faptul că primarul Sectorului 1 s-ar fi numit singură managerul unui proiect cu fonduri europene și ar fi obținut astfel 19 mii de lei, Cotilde Armand confirmând, potrivit Biziday, că a fost audiată:

Am venit la parchet la solicitarea domnului procuror pentru a lămuri situația de la ANI, bazată pe plângerea fostului primar Dan Tudorache. Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, pentru că așa este procedura. De ce? Pentru că aș fi fost remunerată ilegal cu 3.000 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupție la Primăria Sectorului 1. (…)

Am contestat în instanță raportul ANI. Am încredere în Justiție. Nu mă opresc și continuăm”.


Potrivit unui comunicat al procurorilor, citat de Agerpres, Clotilde Armand ar fi semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului „îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi ca urmare a acestui act a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect.

De asemenea, anchetatorii precizează că suspecta ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3.744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului, „dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei” şi ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-ar fi majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului, „dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei”.

Totodată, aceasta a mai semnat alte două dispoziții similare: una pentru majorarea indemnizaţiei de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3.744 lei, pentru timpul lucrat în luna iunie 2022, iar a doua pentru majorarea indemnizaţiei de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022.

În aceste condiții, PSD cere USR să o excludă din partid pe Clotilde Armand: „Penala Clotilde Armand trebuie să plece! USR nu mai poate invoca scuze pentru a face scut în jurul primarului Sectorului 1”.

PSD solicită USR să aplice rapid principiul „Fără penali în funcții publice” în cazul colegei lor de partid Clotilde Armand! Primarul userist este, de astăzi, suspectă în dosarul penal în care este cercetată pentru infracțiunile de conflict de interese și însușirea ilegală de bani din bugetul Primăriei Sectorului 1”, arată PSD într-un comunicat de presă.

Articolul precedentPredoiu promite că va face curățenie la IPJ Constanța: „Bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii 5-10 de ani”
Articolul următorAdolescent de 15 ani, bănuit că trimitea amenințări cu bombă instituțiilor publice