Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

 Semnal de alarmă tras de către ministrul de Interne, Lucian Bode, cu puțin timp înainte de începerea anului școlar, potrivit digi24.ro.

Câteva mii de școli din România nu au autorizație de securitate la incendiu

Ministrul a anunțat că aproape 4.000 de unități de învățământ din România funcționează fără să dețină autorizație de securitate la incendiu. Potrivit ministrului, după analizarea cifrelor prezentate de către structurile teritoriale, a reieșit că, din punct de vedere al securității la incendiu, dintr-un total de 25.606 clădiri de învățământ preuniversitar de stat și private,  un număr de 17.117 construcții nu au nevoie de obținerea autorizației de securitate la incendiu. „Pentru 4.706 construcții au fost emise autorizațiile de securitate la incendiu, iar 3.783 de clădiri funcționează în prezent fără acest act administrativ, 862 dintre acestea fiind în curs de conformare”, a mai declarat Lucian Bode.

Apelul ministrului de Interne

„Până în acest moment au fost evaluate 17.872 unități de învățământ. Ne confruntăm cu o problematică sensibilă reprezentată de securitatea la incendiu a clădirilor în care funcționează unitățile școlare.”, a declarat ministrul Lucian Bode.

 Ministrul a transmis și un apel către autoritățile de pe plan local și județean.

„Împreună cu autoritățile școlare, vă îndemn să accelerați procedurile de autorizare și în paralel să luați toate măsurile tehnice și organizatorice menite să prevină producerea de incidente nefericite, astfel încât copiii să fie în siguranță la școală”, a mai spus Bode.
Comandamentul Sezon Estival 2022 s-a încheiat la ANSVSA cu o poză de grup






Articolul precedent Efectele războiului din Ucraina: Din cauza crizei semiconductorilor, Italia renunță la cardurile de sănătate cu microcip
Articolul următorFaimosul tren Orient Express, care leagă Parisul de Istanbul, a ajuns în România