Cei cinci magistrați care vor compune Biroul Electoral Central pentru alagerile prezidențiale din această toamnă au fost aleși astăzi. La Înalta Curte de Casație și Justiție a avut loc tragerea la sorţi, judecătorii aleși fiind atât de la Secția Penală, cât și de la cea Civilă și de Contencios.

Potrivit Știri pe Surse, cel mai cunoscut nume este cel al judecătoarei Simona Elena Cîrnaru, care soluționează dosare în cadrul Secţiei Penale a Curții Supreme. Sursa citată scrie că aceasta a făcut parte din completul de trei judecători care l-au condamnat pe Darius Vîlcov la 8 ani închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Acesta ar fi intrat și în completul care a dat pedeapsa pe fond în dosarul Microsoft I, în care au fost condamnați Dorin Cocoș, Gabriel Sandu, Gheorghe Ștefan și Nicolae Dumitru.

Ceilalţi patru judecători ai BEC sunt Adina Georgeta Nicolae şi Nina Ecaterina Grigoraş, de la Secţia 1 Civilă, Elisabeta Roşu de la de la Secţia 2 Civilă, și Adrian Remus Niculescu de la Secția de Contencios.