Clotilde Armand

Clotilde Armand este candidatul la primăria Sectorului 1, din partea USR, partid sub emblema căruia s-a făcut, de altfel, cunoscută. Ceea ce puțin știu însă este că, înainte să intre în politică, aceeași Clotilde Armand își ocupa timpul întreprinzând afaceri cu Statul Român, practicând, potrivit jurnalistului Laurențiu Botin de la emisiunea „100% Tu Decizi”, diferite căpușări din banul public.

Căpușări din banul public

„Ca afacerist, nu a fost străină de banii de la stat. Firma Egis, pe care a condus-o în România până să fie votată, a avut legătură cu una dintre cele mai mari căpuşări a banului public: respectiv autostrada Bechtel. Mai exact, Egis a primit milioane de euro ca să supervizeze lucrările la autostrada Transilvania. (…) Acesta nu este singurul contract păgubos pentru statul român în care a fost implicată Clotilde Armand. În perioada 2005-2010, a lucrat ca manager executiv la Distrigaz Sud, pentru Bucureşti.”, declară Laurențiu Botin, despre Clotilde Armand, potrivit dcnews.ro.

Clotilde Armand și „valoarea sa estimată”

„Din 2010 a ocupat funcţia de director of Innovation & New Markets pentru GDF Suez, în Paris. (…) La capitolul avere, în declaraţia depusă în iulie 2019, sunt trecute 12 loturi de teren pe numele său şi al soţului. Mai apar aici vreo două vile şi două apartamente – în total 700 mp locuibili. Mai deţine o colecţie de tablouri semnată de pictori români cu lucrări clasate în patrimoniul cultural naţional şi bijuterii pe care le-a autoevaluat la 3.000 de euro. În conturi a declarat că are puţin peste 300.000 de euro”, se declară, de asemenea, în emisiune.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentGabriela Firea are soluția pentru depășirea crizei: „Organizare, da! Panică, nu!”
Articolul următorPetre Daea vrea să îi dea câteva sfaturi lui Adrian Oros, dar acesta nu îi răspunde la telefon
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.