Canada a înregistrat temperaturi record! 130 de persoane au decedat, la aproape 50 de grade Celsius!

Temperatura normală a perioadei este de 21 grade Celsius. Ieri, în Canada, s-a atins recordul absolut de 49,5!

Temperaturi record, de 49,5 grade Celsius, au fost înregistrate, în cursul zilei de marți, în Canada, informează BBC. Mai grav decât atât este faptul că valul de caniculă, atipic pentru această țară, s-a menținut câteva zile la rând, fără șanse prea mari să dispară curând.

130 de persoane au decedat din pricina caniculei în Canada!

Poliția din Vancouver a fost alertată cu zeci de apeluri de urgență care anunțau decesele subite ale oamenilor. Mai exact, vorbim despre aproximativ 130 de persoane care au murit din pricina temperaturilor extreme.

De menționat că temperatura normală pentru această zonă, în iunie, este de 21 de grade Celsius.

Cea mai afectată localitate a fost Lytton, o localitate din imediata apropiere a orașului Vancouver, unde ieri s-au înregistrat 49,5 grade Celsius.

„La ora 16:20, staţia Lytton a înregistrat 49.5 grade, depăşind din nou recordurile zilnice şi istorice de temperatură, pentru a treia zi consecutiv”, a scris pe Twitter „Environment and Climate Change Canada (ECC)”.

Recordul precedent a fost de 47,5 grade Celsius, el fiind depășit în cursul zilei de ieri.

Citește și: Bază aeriană pentru elicoptere SMURD la Brașov

În România, cea mai mare temperatură a fost înregistrată în data de 10 august 1951, în localitatea Ion Sion (județul Brăila), 44.5 grade Celsius.

Articolul precedentBază aeriană pentru elicoptere SMURD la Brașov
Articolul următorOrban, despre Șoșoacă: „Nici nu pot să-i spun doamnă senator, acest personaj sinistru care nu înțelege unde se află”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.